ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ 44ΧΡΟΝΗ


Σήμερα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε Δωρεά Οργάνων από την Μ.Ε.Θ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Αθήνας. Δότρια ήταν μια 44χρονη που κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης 4/10/11.Το περιστατικό συντονίστηκε από τον Διευθυντή και Τοπικό Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων του 401, κ. Γ. Λιάπη, ο οποίος και πρότεινε τη δυνατότητα της δωρεάς οργάνων στο σύζυγο της εκλιπούσας, σε συνεργασία με τον ιατρό, κ. Χρ. Τσακαλάκη.

Λόγω της κλινικής κατάστασης της δότριας (πνευμονία), οι πνεύμονες απορρίφθηκαν από την ΙGE (Italian ! Gate to Europe). Η καρδιά προσφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), αλλά λόγω έλλειψης συμβατού λήπτη με τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά της δότριας απορρίφθηκε. Προσφέρθηκε στην ΙGE απ’ όπου και έγινε αποδεκτή.

Το χειρουργείο, προγραμματίσθηκε για τα μεσάνυχτα στις 04/10/2011, όμως, λόγω καθυστέρησης της Ιταλικής ομάδας λήψης, ξεκίνησε τελικά στις 02:00π.μ. στις 5/10/2011. Προσήλθε η ομάδα λήψης της Bologna της Ιταλίας για την καρδιά, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για το ήπαρ και ο Ευαγγελισμός για τους νεφρούς.

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

• Η καρδιά στην Bologna της Ιταλίας.
• Το ήπαρ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
• Ο ένας νεφρός, σε ασθενή στον Ευαγγελισμό.
• Ο δεύτερος νεφρός, σε ασθενή στο Λαϊκό.


    Στην κορυφή