ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΣΤA ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρόγραμμα δωρεάν πληθυσμιακού προσυμπτωματικού ελέγχου την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου έως και την 1 Φεβρουαρίου 2012 σε 40 μεγάλα δημόσια νοσοκομεία θα διενεργείται, δωρεάν και χωρίς ραντεβού, προληπτική εξέταση (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες.

Ας σημειωθεί ότι η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των ασθενειών και ειδικότερα του καρκίνου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο υλοποιεί από τον Αύγουστο του 2011 οργανωμένο
πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας σε συνεργασία με 166 Δήμους, 135 Κέντρα Υγείας, καθώς και τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Στόχος του Υπουργείου μας είναι να παρέχει στον Έλληνα και την Ελληνίδα την κατάλληλη ενημέρωση και τις καταλληλότερες υπηρεσίες πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου.

Το Υπουργείο Υγείας καλεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής που να περιλαμβάνει τη μεσογειακή διατροφή και μέτρια σωματική άσκηση, και να ελέγχουν τακτικά την κατάσταση της υγείας τους με προληπτικές εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό ποσοστό 30-40 % των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να προληφθούν, ενώ η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες πλήρους ίασης από τη νόσο!

Περισσότερες πληροφορίες για το κοινό σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.anticancer.gov.gr.

Με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καλούμε τις Ελληνίδες να εξεταστούν στα παρακάτω Νοσοκομεία. Η εξέταση κατά Παπανικολάου (τεστ Παπ) είναι απλή, ανώδυνη και μπορεί να σας χαρίσει τη ζωή!


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

1Η ΥΠΕ

1. ΓΕΝ. ΝΟΣ. Ν. ΙΩΝΙΑΣΗ ΑΓ.ΟΛΓΑ
2. ΓΝΜ ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
3. AONA O ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
4. ΟΓΚΟΛ. ΝΟΣ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
5. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, ΤΕΩΣ 3Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
6. ΠΡΩΗΝ 7Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ, ΟΔΟΣ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ
7. ΠΡΩΗΝ 1Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
8. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

2Η ΥΠΕ

9. Π.Γ.Ν.ΑΤΤΙΚΟΝ
10. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΝΙΚΑΙΑΣ AΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
11. Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ
12. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ


3Η ΥΠΕ

13. ΓΝΘ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
14. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
15. ΓΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
16. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
17. ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
18. Γ.Ν. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ


4Η ΥΠΕ

19. Α. Ν. Θ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ
20. Γ. Ν. Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
21. ΓΝ ΚΙΛΚΙΣ
22. ΓΝ ΣΕΡΡΩΝ
23. ΓΝ ΔΡΑΜΑΣ
24. ΓΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
25. ΓΝ ΞΑΝΘΗΣ
26. ΓΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ
27. ΠΑΝ. Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
28. ΓΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


5Η ΥΠΕ

29. ΓΝ ΒΟΛΟΥ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ
30. ΓΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


6Η ΥΠΕ

31. ΓΝ ΣΠΑΡΤΗΣ
32. ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
33. ΠΑΝ. ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
34. ΓΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
35. ΓΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
36. ΓΝ ΠΑΤΡΩΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ

7Η ΥΠΕ

37. ΓΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ
38. ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ
39. ΓΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
40. ΓΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
    Στην κορυφή