ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΠ


Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του ΥΓΕΙΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ), παρέχει τη δυνατότητα μίας δωρεάν εξέτασης για έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας με σπιρομέτρηση, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010.

Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης από εξειδικευμένους πνευμονολόγους για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και τις σύγχρονες μεθόδους διακοπής του καπνίσματος.

Η εξέταση θα πραγματοποιείται στο χώρο του Προληπτικού Ελέγχου check-up του ΥΓΕΙΑ (4ος όροφος), από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 το απόγευμα (τηλ. επικοινωνίας: 210 686 7340)

Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια εκτιμάται από τους ειδικούς ως η «Σιωπηλή Ασθένεια» του 21ου αιώνα, καθώς έχει πάρει διαστάσεις παγκόσμιας επιδημίας- περίπου μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι στο πλανήτη πάσχουν από ΧΑΠ! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προβλέπει ότι, θα αποτελέσει την τρίτη πιο σημαντική αιτία θανάτου κατά το 2030. Στην Ελλάδα εκτιμάται πως, οι πάσχοντες είναι 500.000 - 700.000.

Το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για τη ΧΑΠ. Εξίσου, όμως, επικίνδυνη με την ασθένεια είναι και η άγνοια. Η ασθένεια αναπτύσσεται «σιωπηλά και ύπουλα» για 10-20 χρόνια με πολύ ήπια και ανεκτά συμπτώματα, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες, να θεωρούν τα συμπτώματα αυτά, σαν μία φυσιολογική συνέπεια του καπνίσματος και της ηλικίας που αυξάνεται.


    Στην κορυφή