ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


Από την πρώτη στιγμή που οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας έγιναν αισθητές, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία , οπως ανακοινωσε σημερα, θεώρησε υποχρέωση και καθήκον να αναπτύξει κοινωνικές δράσεις αλληλεγγύης στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και κοινωνικές ομάδες.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα:
Το 2012 ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας θα φτάσει το 1.200.000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ). Υπάρχει λοιπόν μια νέα πραγματικότητα την οποία σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Και σ' αυτή την κοινωνική ομάδα, που «πληρώνει τα σπασμένα», η Ε.Κ.Ε. θεωρεί υποχρέωσή της να κατευθύνει τη δράση της.
Όπως επανειλημμένως έχει τονίσει ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. καθηγητής

Καρδιολογίας κ. Γεώργιος Παρχαρίδης «σ' αυτή την εποχή κρίσης που αγγίζει όλες τις πλευρές του κοινωνικού βίου (κρίση οικονομική, ηθική αλλά και γενικότερα εθνική) η επιστημονική κοινότητα δε μπορεί να μένει αμέτοχη και αδρανής. Πρέπει, με τα μάτια στραμμένα σε αυτούς που η συγκυρία βλάπτει περισσότερο, να δράσει αποτελεσματικά αναδεικνύοντας και πάλι τις αξίες της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης. Αξίες πρωταρχικές για το ιατρικό λειτούργημα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση του Προέδρου της Ε.Κ.Ε. και αποφάσισε να ζητήσει από τα μέλη της, τους έλληνες
καρδιολόγους, να διεξάγουν καρδιολογικές εξετάσεις χωρίς αμοιβή σε όσους (βεβαιωμένα) ανέργους και μέλη της οικογένειας τους το επιθυμούν.

«Ας μείνει μόνη μας ανταμοιβή ένα χαμόγελο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρχαρίδης. «Το έχουμε ανάγκη. Και αυτοί και εμείς»
Να θυμίσουμε πως σ' αυτήν την κατεύθυνση την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2011) προσφέρθηκε η δυνατότητα
δωρεάν καρδιολογικού ελέγχου σε όποιον το επιθυμούσε έχει επίσης αποφασιστεί:

- να «υιοθετηθούν», από καρδιολογική άποψη, τα Πομακοχώρια οργανώνοντας δωρεάν καρδιολογικό έλεγχο σε όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τον προσεχή Μάιο. Θα διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με άλλες ειδικότητες για περαιτέρω έλεγχο.
- να ακολουθήσει εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν καρδιολογικού ελέγχου των κατοίκων στα νησιά της άγονης γραμμής.


    Στην κορυφή