ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ HIV ΣΤΗ Ν. ΑΦΡΙΚΗ


Το ίδρυμα Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation, που πρωτοστατεί σε παγκόσμιο επίπεδο στη μάχη για την εξάλειψη του παιδιατρικού HIV και AIDS, ανακοίνωσε ότι ο δόκτωρ Landon Meyer του πανεπιστημίου Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής είναι ο αποδέκτης του βραβείου International Leadership Award (ILA) για το 2011. Το φετινό βραβείο ILA χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Το βραβείο ILA είναι τριετής υποτροφία που εστιάζει στη διεθνή έρευνα για την πρόληψη της μετάδοσης του HIV από μητέρες σε παιδιά, καθώς επίσης και την περίθαλψη και θεραπεία από HIV και AIDS. Οι αποδέκτες της υποτροφίας είναι ερευνητές ή κλινικοί ιατροί που δραστηριοποιούνται σε υποβαθμισμένες περιοχές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να διαχειριστούν προγράμματα που συμβάλλουν στην εξάλειψη του παιδιατρικού AIDS στις χώρες όπου κατοικούν.

Το φετινό βραβείο ILA θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα του δόκτορα Myers στην κοινότητα Gugulethu, στα περίχωρα του Κέιπ Τάουν, όπου το 2009 ο επιπολασμός του HIV σε εγκύους που χρησιμοποιούσαν προγεννητικές υπηρεσίες ήταν 28%. Η έρευνα του Δρος Myer, θα υποστηρίξει την προώθηση νέων και καινοτόμων στρατηγικών για τη χορήγηση φαρμάκων σε εγκύους που φέρουν τον ιό του HIV στην πατρίδα του, τη Νότια Αφρική, με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του HIV από μητέρα σε παιδί, και την παράλληλη βελτίωση της υγείας και των δύο. Ο Δρ. Myer είναι επιδημιολόγος και εργάζεται στη Σχολή Δημόσιας Υγείας & Οικογενειακής Ιατρικής και το Κέντρο HIV Desmond Tutu στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Το έργο του εστιάζει στη θεραπεία και την πρόληψη του HIV/AIDS, με ιδιαίτερη έμφαση στη μητρική και παιδική υγεία.


    Στην κορυφή