ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδας σε συνεργασία με το ελληνικό Κέντρο Σκύλων Οδηγών παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκέμβρη.

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του Φάρου Τυφλών και να παρακολουθήσουν μία παρουσίαση της κινητικότητας των τυφλών με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του Κέντρου Σκύλων Οδηγών. Μπορούν επίσης να ξεναγηθούν στο Μουσείο Αφής το οποίο θα είναι ανοιχτό από 11:30 έως 16:00.

Η Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, έχει ως στόχο να προωθήσει την κατανόηση των θεμάτων αναπηρίας, τα δικαιώματα των ΑμεΑ και τα οφέλη που απορρέουν από την ένταξη τους σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής των κοινοτήτων τους. Είναι μια ευκαιρία για να επιτευχθεί ο στόχος της πλήρους και ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.


Στο χώρο του Φορέα θα πραγματοποιηθούν 4 ξεναγήσεις:

· στις 11:30π.μ. και στις 13:30μ.μ. για φοιτητές, εκπαιδευτικούς κ.ά.

· στις 12:30 και στις 14:00μ.μ. για ομάδες ΑμεΑ.Σε περίπτωση ομαδικής επίσκεψης - εκτός των παραπάνω ωρών και σε άλλες ημερομηνίες - υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης μετά από συνεννόηση.Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλ. : +30 210 9415222

Fax : +30 210 9415271

Website: www.fte.org.gr

E-mail: fte@otenet.gr


    Στην κορυφή