ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Από πολύ νωρίς, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης, αρχίζουν τα Ελληνόπουλα τη σεξουαλική τους ζωή.

Μάλιστα, ελλείψει ενημέρωσης, οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αυξάνονται με αποτέλεσμα κορίτσια κάτω των 18 ετών να προχωρούν σε 40.000 αμβλώσεις ετησίως, ενώ ένα 23% από αυτές είναι θετικό και σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», το 20% έχει ήδη ξεκινήσει τις ολοκληρωμένες επαφές με τον σύντροφό του μέχρι τα 16 και μάλιστα μηδαμινό είναι το ποσοστό που προφυλάσσεται τόσο από τα σεξουαλικά νοσήματα όσο και από τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες

Επίσης, τουλάχιστον ένα 40% των εφήβων παραδέχεται πως είχε κάποια ερωτική εμπειρία εκτός της ολοκληρωμένης, ενώ 20 στα 100 Ελληνόπουλα δηλώνουν πως είχαν ξεκινήσει τη σεξουαλική τους ζωή μέχρι τα 16 τους χρόνια.

Το εντυπωσιακό όμως στοιχείο, που αναφέρεται στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», είναι ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 5,7 % ξεκίνησε τη σεξουαλική του ζωή μόλις στην ηλικία των 12, με την αναλογία να είναι ένα κορίτσι προς τρία αγόρια!

«Οι έφηβοι θα ήθελαν να έχουν επαρκέστερη ενημέρωση σε ό,τι αφορά το σεξ. Εκτιμάμε ότι θα ήταν καλό να υπάρξει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία», αναφέρει η Άρτεμις Τσίτσικα, επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του «Αγλαΐα Κυριακού».

Πηγή Zougla.gr


    Στην κορυφή