ΔΟΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΖΩΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ


Τρεις νέες μεταμοσχεύσεις πραγματοποιήθηκαν χθες, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό στον κατάλογο των μεταμοσχεύσεων, που από τον Ιούνιο ακολουθεί ανοδική πορεία.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε Δωρεά Οργάνων από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Π.Γ.Ν Ιωαννίνων. Δότρια ήταν μία 55χρονη γυναίκα που κατέληξε από εγκεφαλική βλάβη.

Άμεσα, ενημερώθηκε ο ΕΟΜ για την πιστοποίηση θανάτου και τη συναίνεση των συγγενών της εκλιπούσας στη Δωρεά των Οργάνων της προς μεταμόσχευση. Η διαδικασία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης. Το περιστατικό συντονίστηκε από τον Τοπικό Συντονιστή και Επιμελητή της Μ.Ε.Θ κ. Αθανάσιο Κιτσάκο, ο οποίος και πρότεινε τη δυνατότητα της δωρεάς οργάνων στους συγγενείς της γυναίκας, σε συνεργασία με την ιατρό κα Νατάσα Μωραΐτη.

Το χειρουργείο ξεκίνησε στις 22:30 την ίδια μέρα από την ομάδα λήψης του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων και στη συνέχεια προσήλθε και η ομάδα του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης για το ηπατικό μόσχευμα.

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

-Το ήπαρ σε γυναίκα 47 ετών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
-Ο ένας νεφρός, στα Ιωάννινα σε γυναίκα 53 ετών, η οποία υποβαλλόταν 3,5 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
-Ο δεύτερος νεφρός σε άντρα 56 ετών στο Λαϊκό, ο οποίος υποβαλλόταν επίσης 3,5 χρόνια σε αιμοκάθαρση.

Για την κλινική μεταμοσχεύσεων νεφρού του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, η μεταμόσχευση αυτή ήταν η πέμπτη κατά σειρά, που πραγματοποιείται από την έναρξη της λειτουργίας της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων των Ιωαννίνων στην αρχή του 2011


    Στην κορυφή