ΔΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΛΟ ΕΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ


Μια νέα Δωρεά Οργάνων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. Δότης ήταν ένας 60χρονος άνδρας, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο την προηγούμενη Παρασκευή και νοσηλευόταν με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των ιατρών της ΜΕΘ να κρατήσουν στη ζωή τον 60χρονο άνδρα, το πρωί της Τρίτης διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατός του. Η οικογένειά του, παρά τις δύσκολες γι’ αυτήν στιγμές, με δύναμη ψυχής, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του προς μεταμόσχευση. Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και κινήθηκαν οι διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας μετέβησαν στο Βόλο, οι ομάδες λήψης των νοσοκομείων Ιωαννίνων, Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης και ΑΧΕΠΑ και στήθηκε η «γέφυρα ζωής», για τη μεταμόσχευση των οργάνων του εκλιπόντος σε ασθενείς, που βρίσκονταν σε αναμονή για μόσχευμα στην Εθνική λίστα.


Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

Ο πρώτος νεφρός, σε άνδρα 73 ετών στο Λαϊκό, ο οποίος υποβαλλόταν 5,5 χρόνια σε αιμοκάθαρση και
O δεύτερος νεφρός σε άνδρα 33 ετών στον Ευαγγελισμό, ο οποίος υποβαλλόταν 6,5 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
Οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν στο ΑΧΕΠΑ προκειμένου να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης.


    Στην κορυφή