ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


Σαφείς ενδείξεις για δομικές ανωμαλίες στους εγκεφάλους των ψυχοπαθών ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί για φόνο, βιασμό και άλλα βίαια εγκλήματα, δείχνει νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι η ψυχοπάθεια είναι τελικά μία διακριτή νευροαναπτυξιακή διαταραχή του εγκεφάλου.

Στην έρευνα, που έγινε από το Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του King's College του Λονδίνου, επισημαίνεται πως οι ψυχοπαθείς έχουν λιγότερη φαιά ουσία στις περιοχές εκείνες του εγκεφάλου που είναι σημαντικές για την κατανόηση των συναισθημάτων και των προθέσεων των άλλων.

Τα ευρήματα, εκτός από τη σημασία τους για τον καλύτερο διαχωρισμό των ψυχοπαθών από τους μη ψυχοπαθείς -ώστε να υπάρξει ξεχωριστή θεραπεία για τις δύο ομάδες- έχουν σημασία και για το δικαστικό σύστημα, καθώς η διάγνωση της ψυχοπάθειας αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τους νομικούς και τους δικαστές κατά την εκδίκαση των διαφόρων εγκλημάτων.

Οι Βρετανοί ερευνητές χρησιμοποίησαν λειτουργική μαγνητική τομογραφία για να απεικονίσουν τους εγκεφάλους 44 βίαιων ενηλίκων που έχουν ήδη καταδικαστεί στη Βρετανία για διάφορα εγκλήματα, καθώς και 22 υγιών ατόμων για λόγους σύγκρισης. Από τους 44, οι 17 διαγνώστηκαν με ψυχοπάθεια μαζί με διαταραχές αντικοινωνικής προσωπικότητας, ενώ οι 27 δεν θεωρήθηκαν ότι είναι ψυχοπαθείς, αλλά απλώς διαταραγμένες αντικοινωνικές προσωπικότητες.

Πηγή ΣΚΑΪ.gr


    Στην κορυφή