''ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ'' :ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ


Γνωρίζεις ότι ως καρκινοπαθής έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σου αναγνωριστεί ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ και να τύχεις όλων των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ, που απορρέουν από αυτή την αναγνώριση;

Γνωρίζεις ότι ως καρκινοπαθής έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σου παρασχεθούν οι πιο σύγχρονες εξετάσεις και τα πιο εξελιγμένα φάρμακα, άσχετα με το κόστος τους;

Γνωρίζεις ότι ως καρκινοπαθής έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αρνηθείς να υποβληθείς σε οποιαδήποτε διαγνωστική εξέταση και επίσης να αρνηθείς οποιαδήποτε προβλεπόμενη θεραπεία;

Απαντήσεις στις συγκεκριμένες, αλλά και σε πολλές άλλες εύλογες ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα που αναγνωρίζει ο νόμος στους καρκινοπαθείς, δόθηκαν την Τρίτη 29 Μαΐου, στην παρουσίαση της εκστρατείας ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών που έγινε από των Σύλλογο Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. με τη χορηγία του Τμήματος Ογκολογίας της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS.

Η εκστρατεία με τον τίτλο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» περιλαμβάνει μια σειρά από επικοινωνιακές ενέργειες ενημέρωσης, οι οποίες θα προσεγγίσουν το κοινό στους χώρους των νοσοκομείων και των φαρμακείων, αλλά και μέσω διαδικτύου και Μ.Μ.Ε.

Σκοπός της εκστρατείας «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» είναι η αναζήτηση, καταγραφή και κωδικοποίηση όλων των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών, όπως αυτά απορρέουν από νόμους, εγκυκλίους και ρυθμιστικές διατάξεις, έτσι ώστε ο κάθε καρκινοπαθής, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται, να έχει στην διάθεσή του μια αξιόπιστη πηγή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης, η οποία μπορεί να τον καθοδηγήσει στη σωστή και αποτελεσματική διεκδίκησή τους.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κ.Ε.Φ. Ι. κα Ζωή Γραμματόγλου: «Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» αποτελεί μια άμεση και αποτελεσματική απάντηση στην αγωνία του μέσου ασθενή να ανακαλύψει μια διέξοδο ελπίδας και στήριξης στην αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!», μέσα από την συνεχή επικαιροποίηση των πληροφοριών, θα δώσει τέλος στην αποσπασματικότητα, την ασάφεια και τη δυσκολία πρόσβασης που αντιμετωπίζει ο καρκινοπαθής και θα στηρίξει αυτόν και τους συγγενείς του στην καθημερινή τους προσπάθεια για καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερες προοπτικές θεραπείας».

«Η γενικότερη οικονομική ύφεση και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της υγείας έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των καρκινοπαθών, όπως διασφάλιση των θεραπειών και της φαρμακευτικής αγωγής, της αδυναμίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις νοσηλείας κλπ. Ως Σύλλογος δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα ασθενών που δηλώνουν απόγνωση και ψάχνουν μια λύση στο πρόβλημά τους,» εξήγησε ο Άρης Καίσαρης, Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου.

Από τη πλευρά της εταιρείας, η οποία στηρίζει χορηγικά την εκστρατεία, ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Novartis, κος Στάθης Λιβανός, τόνισε ότι: «Στη Novartis, δέσμευσή μας είναι να βάζουμε τους ασθενείς στο επίκεντρο τον ενεργειών μας, επιδιώκοντας ουσιαστικές συνεργασίες με Συλλόγους Ασθενών για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών τους, καθώς και των ασθενών των οποίων εκπροσωπούν. Η εκστρατεία «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» εντάσσεται απόλυτα στην φιλοσοφία αυτή, και, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει θετικά στην προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος των ασθενών με καρκίνο για την βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου τους.»


Γνωρίζεις ότι ως καρκινοπαθής έχεις το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σου αναγνωριστεί ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ και να τύχεις όλων των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΠΑΡΟΧΩΝ, που απορρέουν από αυτή την αναγνώριση;
Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά βρίσκονται: o Στάθης Λιβανός, Γενικός Διευθυντής της Novartis Onoclogy, η Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., ο Γιώργος Σταμάτης, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., η Κατερίνα Κότζαλη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Novartis Oncology, η Μυρτώ Σκοτίδα, Senior Consultant της Run Communications, ο Άρης Καίσαρης, Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου K.E.Φ.
    Στην κορυφή