ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ


"Τα Νοσοκομεία Κιλκίς & Γουμένισσας λειτουργούν υπό ενιαία διοίκηση, γεγονός που μόνο θετικά αποτελέσματα επιφέρει στην λειτουργία τους. Υπάρχει δυνατότητα αλληλοκάλυψης σε προσωπικό βελτιώνοντας τη λειτουργία τους, διενεργούνται κοινοί διαγωνισμοί και προμήθειες με χαμηλότερο κόστος" αναφέρουν οι διοικητές τους απαντώντας σε όσα ακουστήκαν σε εκπομπή και προσθέτουν: .

-" Είναι γεγονός, ότι τον τελευταίο χρόνο ενώ έχει αποχωρήσει προσωπικό (ιατρικό- διοικητικό) λόγω συνταξιοδότησης, δεν έχει αναπληρωθεί. Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκονται διαδικασίες πρόσληψης επικουρικού προσωπικού που θα αμβλύνει το πρόβλημα, ειδικά της έλλειψης γιατρών σε συγκεκριμένες κλινικές.

- Με την προμήθεια αντιδραστηρίων και ορισμένων άλλων υλικών υπήρξε πρόβλημα στην αρχή της χρονιάς, λόγω περιορισμένης χρηματοδότησης, όπως και σε άλλα νοσοκομεία. Ήδη, όμως, και το πρόβλημα αυτό σήμερα επιλύθηκε. Υπάρχει, όμως, διόγκωση και υπερβολές στις καταγγελίες για ελλείψεις υλικών μικρής αξίας όπως γάντια κ.λπ. Το καθεστώς της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης που υπήρχε, δεν μπορεί να είναι ζητούμενο.

- Η προσθήκη πτέρυγας στο νοσοκομείο, έργο ενταγμένο στο Γ΄ Κ.Π.Σ., που ξεκίνησε το 2003 και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το 2008, δεν παραλήφθηκε λόγω κακοτεχνιών, με κίνδυνο να επιστραφούν τα χρήματα στην Ε.Ε. ( 8.167.980 ευρώ ). Η σημερινή διοίκηση ανέλαβε την ευθύνη και με νόμιμες διαδικασίες, ανέθεσε σε άλλο εργολάβο την αποκατάσταση των κακοτεχνιών, εις βάρος και για λογαριασμό του πρώτου αναδόχου και ήδη οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Μεταφέρθηκε το τμήμα Αιμοδοσίας και τις επόμενες ημέρες μεταφέρεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που φιλοξενείται σε ενοικιαζόμενο κατάστημα έξω από το Νοσοκομείο.

- Σχετικά με την εστίαση, από το 2005 έχει ανατεθεί σε catering, ο δε ανακαινισμένος χώρος των μαγειρειών δεν μπορεί να λειτουργήσει διότι δεν υπάρχει εξοπλισμός. Κατατέθηκε πρόταση για ένταξη της προμήθειας του απαραίτητου εξοπλισμού στο ΕΣΠΑ, η οποία έχει εγκριθεί και ο επόμενος διαγωνισμός για την εστίαση θα προβλέπει την αξιοποίησή τους.

- Προφανώς υπάρχουν προβλήματα και το αναγνωρίζουμε, πιστεύουμε όμως ότι σύντομα θα ξεπεραστούν και μάλιστα πολλά σε κεντρικό επίπεδο. Σε επίπεδο διαχείρισης και οικονομίας γίνονται πράγματα που πρέπει να αναγνωρίζονται. Μέσα στην προσπάθεια νοικοκυρέματος προκλήθηκε και ρήξη με συστήματα που λειτουργούσαν στο χώρο για πολλά χρόνια και τα οποία αντιστέκονται δημιουργώντας προβλήματα.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΚΙΛΚΙΣ- Κ.Υ.-Γ. Ν. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ


ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ"




    Στην κορυφή