ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, η Merck Serono, και ο Brian Light, ο οποίος πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση, αποκάλυψαν σήμερα το πρότυπο σχέδιο του «Sports Walker», μια κατασκευή τελευταίας τεχνολογίας σχεδιασμένη για να στηρίζει άτομα με μειωμένη κινητικότητα, αφήνοντας τα χέρια τους ελεύθερα, ώστε να μπορούν να ασχοληθούν με τα αθλήματα που αγαπούν.

Ο Brian επιλέχθηκε από την κοινότητα της Π.Σ. ως νικητής της καμπάνιας «Real MS: Your Innovation», ένα διεθνή διαγωνισμό σχεδίου που πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Merck Serono και αποτέλεσε πρόκληση για την κοινότητα της Π.Σ. καθώς προτείνει μοναδικές και καινοτόμες ιδέες με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που συνδέονται με την Π.Σ. Για το Brian, η κύρια δυσκολία ήταν η περιορισμένη κινητικότητα, η οποία καθιστούσε σχεδόν αδύνατη την ενασχόλησή του με το επί 30 έτη χόμπι του, το βόλεϊ, έως ότου το «Sports Walker» του έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει στο γήπεδο.

Ως νικητής του διαγωνισμού, ο Brian ταξίδεψε στα στούντιο της IDEO, μιας βραβευμένης πολυεθνικής εταιρείας σχεδίου και καινοτομίας, όπου συνεργάστηκε με τους σχεδιαστές της IDEO για την ανάπτυξη και την τελειοποίηση της ιδέας του.

«Περάσαμε πολύ χρόνο με το Brian συζητώντας για το πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε το «Sports Walker» περισσότερο φορητό, συμπαγές και χρήσιμο στην καθημερινή ζωή», ανέφερε ο Florian Altmann, ανώτερος σχεδιαστής και επικεφαλής έργων στην IDEO. «Το τελικό πρότυπο σχέδιο αποτελεί συγκλονιστικό παράδειγμα των δυνατοτήτων που υπάρχουν όταν οι ασθενείς προβαίνουν σε καινοτομίες, προκειμένου να επιλύσουν καθημερινές δυσκολίες».

Η φάση «Your Innovation» σηματοδοτεί τη δεύτερη και τελευταία ενέργεια της εκστρατείας Real MS, η οποία εγκαινιάστηκε από τη Merck Serono το 2010, με στόχο την καλύτερη κατανόηση της Π.Σ. και τη διαμόρφωση ενός ελπιδοφόρου μηνύματος σχετικά με τη διαχείριση της ζωής με την Π.Σ. Ο πρώτος διαγωνισμός, Your Story, αποτελούσε διεθνή διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους για τη ζωή με την Π.Σ.

«Η κοινότητα της Π.Σ. μας εμπνέει καθημερινά, και η εκστρατεία Real MS αποτέλεσε πραγματική γιορτή με έμπνευση και θετικό πνεύμα», δήλωσε η Belén Garijo, Επικεφαλής Διαχείρισης στη Merck Serono. «Καθώς η Real MS φθάνει στο τέλος της, το έργο μας σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει. Η Merck Serono πάντοτε δεσμευόταν για τη στήριξη των αναγκών των ανθρώπων που ζουν με την Π.Σ.».

Η δέσμευση της Merck Serono για την παροχή στήριξης προς τους ασθενείς θα συνεχιστεί με τη μορφή του UniteMS.net, ενός διεθνούς κοινωνικού δικτύου σχεδιασμένου ειδικά για τους ανθρώπους που ζουν με την Π.Σ. και δέχονται τον αντίκτυπό της. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το UniteMS, τον Brian Light, ή το πρόγραμμα Sports Walker, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.UniteMS.net. Η ιστοσελίδα αυτή δεν προορίζεται για χρήση από κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να επισκεφθούν τη διεύθυνση us.realmsvoices.com.


Σχετικά με την εκστρατεία Real MS

Η Real MS είναι μια παγκόσμια ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού η οποία σχεδιάστηκε προκειμένου να καταστεί περισσότερο κατανοητή η ΠΣ και να σταλεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την αντιμετώπιση της νόσου. Το πρώτο στάδιο της εκστρατείας Real MS εγκαινιάστηκε το 2010 με το διαγωνισμό «Your Story», ένα διεθνή διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου με στόχο τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους η οποία δείχνει πώς μπορεί να επαναπροσδιοριστεί η ζωή με την ΠΣ με θετικό και ικανοποιητικό τρόπο. Για να δείτε την ταινία που κέρδισε στο διαγωνισμό, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.realmsvoices.com.



Σχετικά με το δίκτυο UniteMS.net

Το UniteMS είναι ένα διεθνές πρωτοπόρο κοινωνικό δίκτυο σχεδιασμένο ειδικά για ανθρώπους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ζουν με την ΠΣ και επηρεάζονται από αυτήν. Το δίκτυο UniteMS προσφέρει έναν ψηφιακό χώρο στα μέλη της κοινότητας της ΠΣ, ώστε να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους, να αντλήσουν έμπνευση από ελπιδοφόρες ιστορίες από όλο τον κόσμο και να εξερευνήσουν ένα αξιόπιστο περιβάλλον με τις ευκολότερες οδούς επικοινωνίας με άλλους πάσχοντες. Η κοινότητα παρουσιάζει πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές σχετικά με τη ζωή με την ΠΣ, τα συμπτώματα της ΠΣ, τη διάγνωση, και τη θεραπεία, σε συνδυασμό με ειδικού περιεχομένου άρθρα ηγετικών μορφών της κοινότητας ΠΣ και σχόλια ειδικών από τον κλάδο των επαγγελματιών υγείας.


Σχετικά με την πολλαπλή σκλήρυνση

Η πολλαπλή σκλήρυνση (ΠΣ) είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος και αποτελεί τη συχνότερη, μη τραυματικής αιτιολογίας νευρολογική διαταραχή που προκαλεί αναπηρία στους νεαρούς ενήλικες. Εκτιμάται ότι περισσότερα από δύο εκατομμύρια άτομα πάσχουν από ΠΣ παγκοσμίως. Αν και τα συμπτώματα της νόσου ποικίλλουν, τα συνηθέστερα συμπτώματα της ΠΣ είναι μεταξύ άλλων η θολή όραση, το μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα των άκρων και προβλήματα δύναμης και συντονισμού. Οι υποτροπιάζουσες μορφές της ΠΣ είναι οι συχνότερες.



    Στην κορυφή