ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΚΑΓΙΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Στις 22 Μαΐου 2011 θα ξεκινήσει με αφετηρία την Ερέτρια ο 1ος Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ και τερματισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στο Χαμόγελο του Παιδιού. Το δύσκολο αυτό εγχείρημα ανέλαβε η ομάδα South Evian Gulf team και συγκεκριμένα οι πεπειραμένοι αθλητές του καγιάκ, Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης. Στόχος τους είναι μέσα από αυτό το σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα να μεταφέρουν το μήνυμα του Χαμόγελου.

Τα έσοδα από πιθανές χορηγίες που θα εξασφαλίσουν μέσω εταιρειών ή ιδιωτών, θα διατεθούν εξολοκλήρου για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για την κάλυψη ιατρικών εξόδων παιδιών που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Ως θαλάσσιος δρόμος επελέγη αυτός των Ανατολικών Κυκλάδων, με συνολική διανυόμενη απόσταση τα 250 ναυτικά μίλια. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί με τους ενδιάμεσους σταθμούς έχει σχεδιαστεί ως εξής:
Ερέτρια – Ν. Στύρα – Κάρυστος – Άνδρος (Μπατσί) – Τήνος (Χώρα) – Μύκονος (Χώρα) –Νάξος (Xώρα) - Ίος (Αγία Θεοδότη) – Θήρα – Χριστιανή (μεγάλη νησίδα συμπλέγματος Χριστιανών) – Ντία – Ηράκλειο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα Facebook «Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ για το Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την πορεία μέσω της σελίδας «Διάπλους Αιγαίου με καγιάκ για το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Facebook καθώς και μέσω των λογαριασμών «Aggelos Christophides» και «Hamogelo tou paidiou» στο twitter και φυσικά μέσω του site μας www.hamogelo.gr


    Στην κορυφή