ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ BΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ


"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδης εξήγγειλε ότι προγραμματίζει την έκδοση απόφασης σύμφωνα με την οποία τα βρεφικά γάλατα πρώτης βρεφικά γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας (0-6 μηνών), θα διατίθενται από τα σούπερ μαρκετ «με στόχο» όπως είπε , «να πέσει η τιμή του στο μισό από τα 26€ σήμερα»." καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και προσθέτει:

"Προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε και τον κ. Χρυσοχοϊδη και την κοινή γνώμη ότι η διάθεση από τα φαρμακεία των βρεφικών γαλάτων για την διατροφή των νεογνών γίνεται μετά από σχετική απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με στόχο όπως αναφέρεται στην απόφαση , την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι η διάθεση από τα σούπερ μαρκετ θα μειώσει την τιμή στο μισό , καλούμε όσους τον υποστηρίζουν, να αποδείξουν πώς θα γίνει κάτι τέτοιο.
Εμείς γνωρίζουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι από ένα βρεφικό γάλα που πωλείται από τα φαρμακεία στην τιμή των 26 €, το κέρδος του φαρμακοποιού είναι μόνο 3€, ο ΦΠΑ είναι 3€ και η χονδρική τιμή στην οποία το προμηθεύεται το φαρμακείο.

Κατά συνέπεια είναι ψεύδος ότι υπάρχει προοπτική μείωσης της λιανικής τιμής σε περίπτωση διάθεσης από τα σούπερ μαρκετ εκτός εάν θα τα διαθέτουν με ζημιά και χωρίς να εισπράττουν ΦΠΑ.

Το μόνο βέβαιο από μια τέτοια προοπτική είναι ότι θα δοθεί ένα ακόμη «δωράκι» στις αλυσίδες των σούπερ μαρκετ που θα αφαιρεθεί από τους φαρμακοποιούς.

Εάν η κυβέρνηση έχει ως πολιτική της επιλογή να ενισχύσει με κάθε τρόπο τις αλυσίδες των σούπερ μαρκετ, ας έχει το πολιτικό Θάρρος να το πει δημόσια . Επιχειρήματα για δήθεν όφελος από τον καταναλωτή εκθέτουν αυτούς που τα επικαλούνται."


    Στην κορυφή