ΔΗΛΩΣΗ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


"Μία θλιβερή είδηση συγκλονίζει από προχθες την ιατρική κοινότητα. Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης, αναισθησιολόγος, Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, έχασε τη ζωή του σ΄ ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα επιβαίνοντας σε ασθενοφόρο. Στο ίδιο τροχαίο έχασε τη ζωή του και ο διασώστης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κρήτης, Βαγγέλης Κελλαράκης. Επέστρεφαν και οι δύο από εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης είναι ο τρίτος αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ που χάνει τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του. Από την αρχή της καριέρας του υπηρέτησε την Επείγουσα Ιατρική και δόθηκε ολόψυχα σε αυτό το έργο." αναφέρει σε ανακοινωσή του το ΔΣ της ΟΕΝΓΕ και προσθέτει:

"Οι γιατροί και οι διασώστες του ΕΚΑΒ, παρά τις δύσκολες και απαξιωτικές επαγγελματικές συνθήκες, παρά τη δραματική μείωση των μισθών, συνεχίζουν να παρέχουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους με αυτοθυσία, που ήδη αποδεικνύεται κυριολεκτικά ως θυσία. Ταυτόχρονα οι νεώτεροι γιατροί του ΕΣΥ συμμετέχουν καθημερινά σε εκατοντάδες διακομιδές με ασθενοφόρα των οποίων ο τεχνικός έλεγχος και η σωστή συντήρηση τίθενται εν αμφιβόλω λόγω της δήθεν εξοικονόμησης χρημάτων, τα οποία σίγουρα δεν κατευθύνονται στην εξυπηρέτηση των υγειονομικών αναγκών του ελληνικού λαού. Να σημειώσουμε τέλος ότι οι εκατοντάδες ιατροί του ΕΣΥ οι οποίοι συμμετέχουν σε διακομιδές δεν είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ατυχήματος.

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και δηλώνει πως θα συνεχίσει αμείωτα τον αγώνα για δωρεάν, ποιοτικό και ασφαλές σύστημα υγείας για τους ασθενείς, αλλά και για τους λειτουργούς της υγείας."


    Στην κορυφή