ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΕΥΡΩ


"Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η όψιμη ευαισθητοποίηση του υπουργείου Υγείας που αποστέλλει εγκύκλιο στα Νοσοκομεία, μέσω της οποίας ομολογείται ότι για μεγάλο διάστημα οι Διοικήσεις παρανομούσαν ενσυνείδητα και ατιμώρητα, εισπράττοντας 5ευρω από τους πολίτες που προσέρχονταν στα Επείγοντα" επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας και προσθέτει:

"Η ΟΕΝΓΕ είχε ήδη από την άνοιξη καταγγείλει το ζήτημα σε συνέντευξη τύπου αναφέροντας πως ορισμένοι Διοικητές Νοσοκομείων είχαν οργιάσει, φτιάχνοντας ακόμη και δικό τους.. τιμοκατάλογο, όπως επί παραδείγματι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκης.

Τώρα λοιπόν ανακύπτουν τουλάχιστον δύο σοβαρά ερωτήματα:

1.. Πώς είναι δυνατόν Διοικητές να γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα τον κ. Λοβέρδο, όταν σε δεκάδες άλλα ζητήματα αποπέμπονται με ταχύρυθμες διαδικασίες; Μήπως έως τώρα εισέπρατταν το 5ευρω με σιωπηλή προτροπή του κ. Λοβέρδου και τώρα που ο δελφίνος υπουργός προσπαθεί να οικοδομήσει φιλολαϊκό προφίλ τους εκθέτει και τους καταγγέλλει ως κοινά
κλεφτρόνια;
2.. Τι θα γίνει με τα ποσά που εισπράχθηκαν με παράνομο τρόπο; θα πιστωθούν στους πολίτες μέσω του Δημόσιου Ταμείου, όπως συμβαίνει με τυχόν χρέη για νοσήλια; Επ΄ αυτού η εγκύκλιος τηρεί σιγή για ευνόητους λόγους.
Στον παραλογισμό του θέματος προστίθεται μελέτη κόστους 120.000 ευρώ προκειμένου να μάθουμε για «τη στάση των χρηστών για το 5ευρω»!!

Η ΟΕΝΓΕ έχει πάρει σαφή και τεκμηριωμένη θέση στο ζήτημα: οι πολίτες έχουν πληρώσει για την περίθαλψή τους μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών καθώς και μέσω της φορολογίας. Είναι παράνομο και τραγικό να καλούνται για τρίτη φορά να πληρώσουν το ίδιο ακριβώς αντικείμενο.

Με πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου οι γιατροί όλης της χώρας θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου κινητοποίηση διαρκείας, η οποία ανάμεσα στα υπόλοιπα θα περιλαμβάνει συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες για κλείσιμο των
ταμείων και άρνηση καταβολής του 5ευρου καθώς και του κόστους των εργαστηριακών εξετάσεων, που σε ορισμένες περιπτώσεις εγγίζουν ακόμη και τα 100 ευρώ."






    Στην κορυφή