ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΩΝ


Στη δεύτερη έκτακτη γενική συνέλευση της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων Αφροδισιολόγων (Ε.Ε.Ε.Δ.Α) για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στην ειδικότητά τους, μεταξύ των οποίων, και τις αλλαγές που εισάγει ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ), παρέστη ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προαναγγέλλοντας ηχηρή αντίδραση εάν το υπουργείο δεν αναθεωρήσει τη στάση του.

Στη δεύτερη έκτακτη γενική συνέλευση των δερματολόγων που πραγματοποιήθηκε, ταυτόχρονα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με απευθείας τηλεδιάσκεψη, οι δερματολόγοι – αφροδισιολόγοι τοποθετήθηκαν επί του νομοσχεδίου για την υγεία που είχε παρουσιαστεί αναλυτικά στην προηγούμενη συνέλευσή τους, αλλά και σχετικά με τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προχώρησε σε πλήρη ενημέρωση επί των ανοικτών θεμάτων που τους απασχολούν, και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει δυναμική αντίδραση σε περίπτωση που το υπουργείο εμείνει στις θέσεις του που απαξιώνουν τον Έλληνα δερματολόγο.

«Γνωρίζετε όλοι, ότι βάσει του νέου νομοσχεδίου, οι ταμειακές συμβάσεις, μετά τη συγχώνευση των ταμείων -Ο.Π.Α.Δ-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ-Ι.Κ.Α-Ν.Α.Τ-Ο.Γ.Α-ΤΡΑΠΕΖΩΝ κλπ.- από τον Ιούνιο του 2011 θα γίνονται υπό τον Ενιαίο Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Υγείας, τον Ε.Ο.Π.Υ. Οι συμβεβλημένοι ιατροί θα αμείβονται με πάγια μηνιαία αντιμισθία της τάξης των 600 ευρώ, όσους ασφαλισμένους και αν εξετάζουν ημερησίως. Και δεν είναι το μόνο. Ως Ιατρικός Σύλλογος δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω απαξίωση του Έλληνα γιατρού. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση, στο πλευρό όλων των Ελλήνων δερματολόγων για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης. Παράλληλα, προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις εάν το υπουργείο δεν κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου με ρεαλιστικές και αξιοπρεπείς προτάσεις και λύσεις.


    Στην κορυφή