BΑΡΝΑΒΑΣ :ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ


“Η κραυγή αγωνίας που υψώνεται από τους φορείς των τοπικών κοινωνιών και από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών (Σύρου, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ρόδου, Δυτικής Μακεδονίας, Ξάνθης, Κιλκίς, Αιτωλοακαρνανίας, Νίκαιας, Δυτ. Αττικής, Τρικάλων, Ρεθύμνου, Χανίων, Χαλκιδικής, Λακωνίας, Μαγνησίας, Λάρισας….) για τις επικίνδυνες καταστάσεις που προκαλούνται από το εφημεριακό κραχ, δεν φαίνεται να συγκινεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.” επισημαίνει σε δήλωση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κ. Βαρνάβας και προσθέτει:

“Το περιβόητο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο για τις επονομαζόμενες «διαρθρωτικές αλλαγές στην υγεία…» κατατέθηκε στη Βουλή με προκλητική αδιαφορία για τα οξύτατα προβλήματα των εφημεριών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και ιδιαίτερα στα υποστελεχωμένα Τμήματα.
Κι όμως, τόσο ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος όσο και ο Υφυπουργός κ. Τιμοσίδης, διαβεβαίωναν ότι θα περιλάμβανε διατάξεις που θα καταργούσαν το αυθαίρετο πλαφόν 9% στις πρόσθετες εφημερίες και θα τροποποιούσαν τις άδικες, ισοπεδωτικές ρυθμίσεις του Ν.3868/10, καθιερώνοντας αρχές ασφαλούς και ποιοτικής εφημέρευσης. Η μοναδική αναφορά που γίνεται είναι στις ζώνες εφημερίας, κι αυτή γίνεται με μοναδικό στόχο να προωθήσουν ρουσφετολογικές ρυθμίσεις για τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία ορισμένων περιοχών.
Ανικανότητα, εμπαιγμός ή τυφλή υποταγή στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την Υγεία;

Κατόπιν τούτων, η αξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας καθίσταται μηδενική για οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας, για την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας.”


    Στην κορυφή