Αυτοπεποίθηση και χαμόγελο


Αυτοπεποίθηση σημαίνει να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Είναι απαραίτητο να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και να αισθάνομαι καλά, με ότι με χαρακτηρίζει και με ξεχωρίζει ως άνθρωπο. Ο άνθρωπος ξεχωρίζει από τα σωματικά και ψυχικά του χαρακτηριστικά. Για να μπορεί να αισθάνεται αυτοπεποίθηση πρέπει να νιώθει ψυχικά και σωματικά όμορφα.

Η εμπιστοσύνη ως έννοια δεν είναι στατική έννοια. Επιδέχεται εξέλιξη μέσα από την προσωπική προσπάθεια του ανθρώπου να βρει και να βοηθηθεί από τον «ειδικό» όταν αντιλαμβάνεται όταν δεν νιώθει άνετα είτε ψυχικά είτε σωματικά.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ευκολότερο, στα χέρια ενός ειδικού επιστήμονα, να αλλάξεις ότι σε ενοχλεί στο σώμα σου. Στα χέρια του ειδικού επιστήμονα μπορούμε να αλλάξουμε το χαμόγελό μας, να διορθώσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας , να αλλάξουμε ότι μας ενοχλεί στο σώμα μας.

Το χαμόγελο είναι απαραίτητο στη ζωή μας . Οι άνθρωποι επικοινωνούν, κοιτώντας το πρόσωπο ο ένας του άλλου. Και ο άνθρωπος που χαμογελά κερδίζει στην επικοινωνία, γίνεται πιο φιλικός και πιο ελκυστικός στον συνομιλητή του.

Πολλές φορές όμως λόγω της κακής εμφάνισης των δοντιών μας και του στόματός μας αισθανόμαστε άσχημα και δεν χαμογελάμε. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε να κρύψουμε με το χέρι μας το χαμόγελό μας.

Και οι λόγοι για τους οποίους αισθανόμαστε άσχημα μπορεί να είναι πολλοί όπως :
1. Στραβά, απονευρωμένα δόντια, δόντια δίχρωμα ή με πολλές τερηδόνες ή παλαιά σφραγίσματα.
2. Μικρά ή αραιά δόντια, ή δόντια σπασμένα .
3. Δόντια που λείπουν ( είτε από εξαγωγή είτε από δόντια που δεν ανέτειλαν ποτέ).
4. Ούλα που ματώνουν κι έχουν υποχωρήσει.
5. Κακοσμία
6. Ούλα που υπερκαλύπτουν τα δόντια.
7. Σκούρα δόντια με πολλές χρωστικές από κάπνισμα ή πολλές χρωστικές ( π.χ. τσάι, καφές, κόκα κόλα).

Η προσφορά της αισθητικής οδοντιατρικής μέσα από τα χέρια, την εμπειρία και γνώση των ειδικών οδοντιάτρων, όχι μόνο στο επίπεδο της θεραπείας αλλά και στο επίπεδο της αλλαγής της εμφάνισης του στόματος είναι σίγουρα ένας τρόπος για να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας και την στοματική μας υγεία.

Ήταν δυσκολότερο παλαιότερα να φαντασθεί κάποιος ότι μπορούσε να αλλάξει το χαμόγελό του. Και όμως αλλάζει. Αυτό που ορίζει το χαμόγελο είναι κυρίως τα δόντια, τα ούλα, τα χείλη, η μύτη, το πηγούνι και οι γωνίες γύρω από το στόμα που ορίζουν το ελκυστικό ή μη ελκυστικό χαμόγελο.
Επειδή τα δόντια χαρακτηρίζουν το χαμόγελο σε φωτεινότερο ή μη, λευκότερο ή μη, υγιέστερο ή μη, ελκυστικότερο ή μη, δίνουμε πλέον ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στην υγεία των δοντιών αλλά και στην άψογη αισθητική τους.

Ούλα που ματώνουν και έχουν διογκωθεί μπορούν να θεραπευτούν σε ένα ραντεβού από περιοδοντολόγους και σε συνδυασμό με βούρτσισμα και νήμα και τον εξαμηνιαίο καθαρισμό να μην υπάρξει ποτέ πια αυτή η εικόνα.

Δόντια στραβά, αραιά, μικρά, με κακό χρώμα, μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια τέλεια οδοντοστοιχία μέσα σε 2 ½ ώρες, ανώδυνα χωρίς τρόχισμα, χωρίς αναισθησία με όψεις ρητίνης.

Δόντια που έχει αλλάξει το χρώμα τους από το κάπνισμα και τις χρωστικές στην πορεία της ζωής μας μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα τους σε ένα ραντεβού σε 20 λεπτά με λευκάνσεις με laser.

Δόντια που έχουν χαθεί μετά από εξαγωγή μπορεί να αποκατασταθούν με εμφυτεύματα σε ένα ραντεβού. Υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η αξονική ακτινογραφία δείχνει επαρκή ποσότητα οστούν και υπάρχουν οι γενικότερες προϋποθέσεις υγείας του ατόμου.
Παλαιά μαύρα σφραγίσματα ή πρόσθια σφραγίσματα που φαίνονται μπορούν να αλλάξουν σε ένα ραντεβού με λευκά σφραγίσματα ή σε πρόσθια δόντια να μπουν ολόκληρες όψεις ρητίνης.

Αραιά δόντια που προέκυψαν λόγω μετακίνησης μετά από περιοδοντικό πρόβλημα ή κληρονομικά επειδή έτσι γεννηθήκαμε μπορούν να αναβαθμιστούν σε μία σμιχτή οδοντοστοιχία σε ένα ραντεβού, ( όπως επίσης και μετά από ορθοδοντική) θεραπεία όπου υπάρχουν ελλείψεις δοντιών μπορεί σε ένα ραντεβού να μεταμορφωθούν κυνόδοντες σε πλαγίους ή προγόμφιοι σε κυνόδοντες ανώδυνα έτσι ώστε να αποδοθεί η εικόνα της τέλειας οδοντοστοιχίας. Ταυτόχρονα με την αλλαγή του σχήματος των δοντιών μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα των δοντιών .
Στραβά δόντια μπορούν σε ένα ραντεβού να μεταμορφωθούν σε ίσια πάντα υπό την προϋπόθεση ότι ο ασθενής δεν δέχεται την ορθοδοντική , η οποία ορθοδοντική θεραπεία είναι η θεραπεία που μετακινεί τα δόντια.

Εναλλακτικά αποκαταστάσεις με άλλα υλικά όπως όψεις πορσελάνης, ολοκεραμικά ή στεφάνες μεταλλοπορσελάνης , προτείνονται σε κάθε περίπτωση υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζονται πάντα από οδοντιάτρους προσθετολόγους, με γνώση ταυτόχρονα και της αισθητικής αποκατάστασης του στόματος και σίγουρα με την ενημέρωση του ασθενή για πολύ περισσότερα του ενός ραντεβού και πολύ μεγαλύτερο κόστος λόγω της παρεμβολής του οδοντοτεχνίτη.

Σίγουρα ένα αστραφτερό χαμόγελο ενισχύει την αυτοπεποίθηση και ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

ΚΩΣΤΟΜΟΙΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

    Στην κορυφή