Αρθροσκόπηση


Τι είναι η αρθροσκόπηση;

Μια αρθροσκόπηση είναι ένα είδος εξέτασης που μας δίνει μια εικόνα του εσωτερικού της άρθρωσης. Το αρθροσκόπιο είναι ένα τηλεσκόπιο που μπορεί να εισαχθεί στις αρθρώσεις, ώστε να μπορεί ο ιατρός να έχει μια απευθείας εικόνα της περιοχής.



Ποια είναι η χρήση της αρθροσκόπησης;


• Η αρθροσκόπηση χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία τραυματισμών στις αρθρώσεις του γόνατου, του αστραγάλου και του ώμου.

• Επίσης, μπορεί να αποκαλύψει τους λόγους της παρουσίας οιδημάτων, πόνου, ασταθών αρθρώσεων ή τον λόγο που ο ασθενής δεν μπορεί να κινηθεί με την ευκολία που θα έπρεπε.

• Η εξέταση μπορεί να αποκαλύψει βλάβες στο χόνδρο ή στους συνδέσμους, χαλαρά σώματα ή σημάδια αρθρίτιδας.

• Η αρθροσκόπηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις, όπως στο κόψιμο ή την επισκευή του χόνδρου, ή κατά την αφαίρεση χαλαρών σωμάτων.


Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας αρθροσκόπησης;

τα
 πάντα για την αρθροσκόπησηΗ αρθροσκόπηση μπορεί να γίνει με τοπική ή γενική αναισθησία. Πραγματοποιούνται δύο μικρές τομές σε κάθε πλευρά του μετώπου του γονάτου.
Η μια προορίζεται για το τηλεσκόπιο, ενώ η άλλη είναι είτε για την εξέταση με καθετήρα, ή για το όργανο που χρησιμεύει στην εκτέλεση αρθροσκοπικής χειρουργικής επέμβασης.
Σε ασθενείς κάτω των 60 ετών, που δεν έχουν άλλα ιατρικά προβλήματα, η όλη διαδικασία είναι υπόθεση μιας ημέρας.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν απαιτούνται νάρθηκες ή δεκανίκια, ενώ ο ασθενής θα μπορεί να οδηγήσει και να εργαστεί λίγες ημέρες αργότερα.


    Στην κορυφή