ΑΣΠΙΔΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Το πράσινο τσάι αναδεικνύεται σε αποτελεσματική ασπίδα κατά του Αλτσχάιμερ και άλλων ειδών άνοιας, ακόμα και ενάντια στον καρκίνο. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ πραγματοποίησαν έρευνα για να διαπιστώσουν αν οι εν λόγω ιδιότητες του τσαγιού εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την πέψη του.

«Το πραγματικό συναρπαστικό ήταν ότι διαπιστώσαμε πως όταν το πράσινο τσάι περνάει τη διαδικασία της πέψης, οι χημικές ουσίες του είναι τελικά πιο αποτελεσματικές στην καταπολέμηση βασικών παραγόντων του Αλτσχάιμερ.

Τα συστατικά του έχουν επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες που επιβραδύνουν σημαντικά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων τα οποία χρησιμοποιήσαμε στα πειράματά μας
», εξηγεί ο ερευνητής δρ Εντ Οκέλο.

Δύο συστατικά είναι γνωστό ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ, το υπεροξείδιο του υδρογόνου και μια πρωτεΐνη γνωστή ως βήτα αμυλοειδής. Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι οι πολυφαινόλες που εντοπίζονται στο μαύρο και το πράσινο τσάι προσκολλώνται στα τοξικά συστατικά και προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα.

Οταν οι πολυφαινόλες έχουν περάσει από τη διαδικασία της πέψης, διασπώνται και παράγουν ένα μείγμα συστατικών. Τη δράση αυτών των συστατικών μελέτησε η επιστημονική ομάδα στην έκθεσή της, που δημοσιεύτηκε στην ακαδημαϊκή επιθεώρηση «Phytomedicine».

«Πλέον έχουμε επιστημονικά στοιχεία όσον αφορά το γιατί το τσάι, που χρησιμοποιείται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική εδώ και αιώνες, είναι αποτελεσματικό ενάντια σε σοβαρές ασθένειες της εποχής μας», τόνισε ο δρ. Οκέλο.

Πηγή Εspresso



    Στην κορυφή