ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ


Το σχολείο, πέρα από τον πρωταρχικό παιδαγωγικό και κοινωνικό-πολιτιστικό σκοπό του, πρέπει και μπορεί να αποτελεί και το μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων, αναφέρει ο ΕΦΕΤ ανακοινώνοντας τις δράσεις του.

Στο πλαίσιο προώθησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών και σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό των ελέγχων του ΕΦΕΤ στα σχολικά κυλικεία, ο ΕΦΕΤ εξέδωσε απλές οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων και διατροφικές συστάσεις – προτάσεις για καλύτερη επιλογή τροφίμων στο σχολείο.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας «Το περιβάλλον που ζουν τα παιδιά μας, και ειδικότερα ο τρόπος που εμείς οι μεγαλύτεροι το έχουμε δομήσει, ευνοεί επιβλαβείς συνήθειες ζωής σε βάρος της υγείας τους. Για να ενημερώσουμε λοιπόν τους γονείς και τα παιδιά μας, για να επισημάνουμε τους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβει ο σύγχρονος τρόπος διατροφής και ζωήςτους κινδύνους και τις παγίδες που κρύβει ο σύγχρονος τρόπος διατροφής και για να τα βοηθήσουμε να αλλάξουν ανθυγιεινές καταναλωτικές συνήθειες εκδώσαμε αυτές τις απλές οδηγίες που συμβάλλουν ώστε να γνωρίσουμε όλοι την αξία της σωστής διατροφικής διαπαιδαγώγησης».

Το ενημερωτικό φυλλάδιο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ http://portal.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=453


    Στην κορυφή