ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ


Σε ταυτοποίηση της μοριακής ταυτότητας κάθε καρκινοπαθούς, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απόδοση της θεραπείας, προχωρούν οι επιστήμονες.

Αξιολογώντας μία σειρά από βιολογικούς δείκτες, είναι σε θέση να γνωρίζουν από πριν ποιο χημειοθεραπευτικό σχήμα μπορεί να έχει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει τη βελτίωση της ποιότητας του ασθενούς και την επιμήκυνση του προσδόκιμου επιβίωσής τους.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια του 18ου Διεθνούς Σεμιναρίου Χειρουργικής Ογκολογίας, το οποίο διοργάνωσε στην Αθήνα η Διεθνής Ιατρική Ενωση Χειρουργών - Γαστρεντερολόγων, σε συνεργασία με την Κινεζική Χειρουργική Εταιρεία και την Κινεζική Εταιρεία Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εξατομικευμένη αντιμετώπιση των ασθενών εφαρμόζεται σε μία σειρά μορφών του καρκίνου, όπως τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, τον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου, του επιθηλιακού καρκίνου των ωοθηκών και το μελάνωμα.

Χρησιμοποιούνται περίπου 15 έως 20 βιολογικοί δείκτες, ο καθένας από τους οποίους δοκιμάζεται με τα αντίστοιχα χρησιμοποιούμενα χημειοθεραπευτικά φάρμακα, ανάλογα με τη μορφή του καρκίνου.

Χάρη στις εντυπωσιακές αυτές εξελίξεις, οι επιστήμονες είναι πλέον σε θέση να απομονώσουν τα κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα σε έναν καρκινοπαθή.

Πρόκειται για μία δύσκολη διαδικασία, καθώς η παρουσία τους στο αίμα διαρκεί ελάχιστα.

Πηγή ΕΘΝΟΣ.gr


    Στην κορυφή