ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ


"Για άλλη μία φορά ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εμπαίζουν τόσο το σύνολο των παρόχων του Οργανισμού, πλην φαρμακοποιών, όσο και την κοινή γνώμη." επισημαίνει το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Διαγνωστικών Κέντρων και προσθέτει: "Παρά τις δηλώσεις του Υπουργού και του Υφυπουργού Υγείας προς τα ΜΜΕ, ότι ο Οργανισμός έχει σοβαρές οφειλές τις οποίες οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει, προς Διαγνωστικά Κέντρα , Εργαστήρια, Κλινικές και Ιατρούς και ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν μόνο οι Φαρμακοποιοί, καθώς και τις προφορικές δεσμεύσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ προς τους λοιπούς παρόχους για πληρωμή 2 μηνών, Ιουλίου και Αυγούστου 2012 το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, η πολιτική πρακτική τους αναιρεί τις δεσμεύσεις τους. Σήμερα 21 Ιανουαρίου πληροφορηθήκαμε ότι, παραμένει άγνωστο πότε θα μας καταβληθούν οι ανωτέρω απαιτήσεις μας, όσο και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού. Το γεγονός ότι υπολείπονται οι εισφορές των ταμείων προς τον Οργανισμό δεν αποτελεί δικαιολογία , όταν την ίδια στιγμή η όποια ρευστότητα του ΕΟΠΥΥ διατίθεται αποκλειστικά , προνομιακά και προκλητικά μόνο προς τους φαρμακοποιούς.

Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η πολιτική πρακτική των πολιτικών μας υπακούει στην αρχή του πολιτικού κόστους. Όποιος φωνάζει ποιο πολύ, αυτός δικαιώνεται. Τόσο ο κλάδος μας, όσο και αυτοί των υπολοίπων παρόχων όλο αυτό το χρονικό διάστημα επιδείξαμε πνεύμα κατανόησης, συνεργασίας και στήριξης του Οργανισμού, με κόστος για τους εργαζομένους, τους προμηθευτές και τις επιχειρήσεις μας. Η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στους πολίτες και στην Εθνική Οικονομία, αντιμετωπίστηκε από την πολιτική ηγεσία με εμπαιγμό και αδιαφορία.

Η οργή και η αγανάκτηση πλημμυρίζει όλους μας, η υπομονή και η ανοχή μας τελείωσαν. Για το λόγο αυτό αύριο Τρίτη 22/01/2013, συγκαλούμε το Συντονιστικό Όργανο όλων των παρόχων υπηρεσιών υγείας, πλην φαρμακοποιών, για να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας." καταλήγει η ανακοίνωση.


    Στην κορυφή