ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ


"Εδώ και πέντε μήνες, οι γιατροί του Σισμανογλείου παραμένουμε απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουμε πραγματοποιήσει. Συγκεκριμένα, από το Φεβρουάριο εφημερεύουμε χωρίς να μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα τα οικονομικά προβλήματα όλων των εργαζομένων να διογκώνονται. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις περικοπές που έχουν επιβληθεί στο μισθό μας, φέρνουν πλέον πολλούς από εμάς στα όρια της επιβίωσης." Τα παραπάνω επισημαίνει ανακοίνωση της πενταμελουύ της ΕΙΝΑΠ του Σισμανόγλειου και προσθέτει:

"Λόγω της τραγικής υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου από το υπουργείο, τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί αντιστοιχούν στο μισό των δεδουλευμένων εφημεριών. Φυσικά συνυπεύθυνη είναι η διοίκηση του νοσοκομείου που με τη στάση της διαιωνίζει την πολιτική της υποχρηματοδότησης και προκλητικά μας κοροϊδεύει με αλλεπάλληλες «δεσμεύσεις» για την πληρωμή.

Είναι δεδομένο ότι η λειτουργία του νοσοκομείου στηρίζεται αποκλειστικά στον εξαναγκασμό των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού σε απλήρωτη εργασία, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ασθενών. Την ίδια στιγμή οι συνθήκες εργασίας μας διαρκώς επιδεινώνονται: με τις ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά, την υποστελέχωση του νοσοκομείου, την αναστολή χειρουργείων. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο εργασίας για τους γιατρούς και οδηγεί στην υποβάθμιση του νοσοκομείου και σε επισφαλείς συνθήκες περίθαλψης για τους ασθενείς μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε σε στάση εργασίας την Τετάρτη 4/6, 10.00 – 15.00, με συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου".


    Στην κορυφή