ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ



«Οι πρόσθετες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών σε Αθήνα-Πειραιά, αλλά και την υπόλοιπη χώρα, είναι απλήρωτες τουλάχιστον από 01/12/2010, σε μερικές περιπτώσεις δε, ακόμα και από 01/09/2010. «Και με αυτό το γεγονός αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση κάνει «στάση πληρωμών», όσον αφορά τις πενιχρές αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και των υπόλοιπων υγειονομικών.Τα παραπάνω καταγγέλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και προσθέτει:

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ουδέποτε επεδίωξαν να εκτελούν υπεράριθμες εφημερίες. Σε πολλά Τμήματα όμως αυτό επιβάλλεται από τις ανάγκες και από τις αποφάσεις των ίδιων των Διοικήσεων των νοσοκομείων, και με τη μέχρι τώρα ανοχή μας, λόγω της ελλιπούς στελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό, με ευθύνη αποκλειστικά της Πολιτείας.

Από τη στιγμή όμως που αναγκάζονται να τις εκτελούν, θα πρέπει να τις αποζημιώνονται πλήρως και εγκαίρως. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να εξαναγκάζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε απλήρωτη υποχρεωτική υπερεργασία.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλεί τους γιατρούς των νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, που εκτελούν πρόσθετες εφημερίες, σε συγκέντρωση για να αποφασίσουμε νομικές και αγωνιστικές μορφές διεκδίκησης των δεδουλευμένων μας, την Πέμπτη 19/05/11 ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» (Κοργιαλένειο-Μπενάκειο).»
καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.



    Στην κορυφή