ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


Την απόφαση πήρε το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας όπως ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη τύπο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθ. Κατσίκης. Όπως είπε "συνεδριάσαμε εκτάκτως την Παρασκευή 22-7-2011 για να εξετάσουμε τους τρόπους αντίδρασης των εκπροσώπων του κλάδου στην εν κρυπτώ τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία ανοίγουν διάπλατα οι «πόρτες» στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού συμφέροντος. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίσαμε:

Συγκέντρωση των προέδρων των Οδοντιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας την Τετάρτη 27-7-2011 στην Αθήνα.
Απεργία την Πέμπτη 28-7-2011, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.
Αναστολή της λειτουργίας της Ε.Ο.Ο. από τη Δευτέρα 25-7-2011 σε ό,τι αφορά τις κρατικές της υποχρεώσεις προς το υπουργείο Υγείας.
Καταγγελία κυβέρνησης και υπουργών Υγείας και Οικονομικών.
Συνέντευξη Τύπου.
Ενημερωτική επιστολή σε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση την Πέμπτη 14 Ιουλίου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο παρουσία και του υφυπουργού κ. Μιχάλη Τιμοσίδη. Στη συνάντηση αυτή διεφάνη η συγκεχυμένη στάση του υπουργού Υγείας απέναντι στο θέμα της απελευθέρωσης (Νόμος 3919/2011), γεγονός που μας ανησύχησε. Το θέμα του ποσοστού πλειοψηφίας στο μετοχικό κεφάλαιο των ιατρικών εταιριών (49%-51% σύμφωνα με το Νόμο 4951/2010) θεωρείτο δεδομένο ότι θα ισχύει ως έχει. Η συζήτηση δεν κατέληξε σε συμφωνία και από κοινού συμφωνήσαμε να ξαναβρεθούμε μαζί με τον Π.Ι.Σ. στο υπουργείο την Τρίτη 19-7-11. Το ραντεβού αυτό ματαιώθηκε από πλευράς υπουργείου και πραγματικά αιφνιδιαστήκαμε όταν πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι το βράδυ της Τετάρτης 20/7 προστέθηκε κρυφίως και εν αγνοία μας παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε διάλογο, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τροπολογία με την οποία καταργείται η παρ. 21 άρθρο 66 του Ν. 3984/2011 «περί μεταμοσχεύσεων». Η ενέργεια αυτή, είναι καταδικαστέα και δείχνει την ασυνέπεια της Πολιτείας σε δεσμεύσεις και νόμους τους οποίους μέχρι προχθές υποστήριζε. Με την εν λόγω παράγραφο τα επαγγέλματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχαν εξαιρεθεί της απελευθέρωσης τουλάχιστον μέχρι της 15-9-2011. Εάν ψηφιστεί η επίμαχη τροπολογία, η παράγραφος 21 του άρθρου 66 του Ν.3894/2011 καταργείται από τότε που ίσχυσε, δηλαδή αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2011."



    Στην κορυφή