ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων, λόγο συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με οικονομικά κυρίως αιτήματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας ανακοίνωσε ότι οι γιατροί οφείλουν να κατέβουν μαζικά στην απεργία. “Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στην αξιοπρέπειά μας, στην επιβίωσή μας. Εάν δεν κινητοποιηθούμε είναι βέβαιο ότι αυτή η αδίστακτη κυβέρνηση έχει πρόθεση να μας οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση και τον εξευτελισμό. Ήδη στη συζήτηση που άνοιξαν για το μισθολόγιο καταμετρούν τις εφημερίες ως επίδομα με προφανή στόχο να τις περικόψουν ως υπερβολική χλιδή, ενώ στον προϋπολογισμό που κατέθεσαν το κονδύλιο εφημεριών παραμένει καρφωμένο στα 395 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι την ψήφιση θα αποπειραθούν να το κατεβάσουν πιο κάτω. Το ίδιο θα πράξουν για τους μισθούς, καθώς και τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων".

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ζητά: "Ανατροπή των βλαπτικών πολιτικών του μνημονίου, χρηματοδότηση του ΕΣΥ, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών – νέο ενιαίο μισθολόγιο, προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά."

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζητούν επίσης ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, νέο ενιαίο μισθολόγιο και προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού.



    Στην κορυφή