ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.ΥΓ.Υ - ΙΚΑ



Στάσεις εργασίας στις 8 και 9 Ιουνίου και 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου αποφάσισε το Διοικητικό συμβούλιο της Π.Ο.ΥΓ.Υ – ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8-6-2011 και ώρες 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. και 14.00 μ.μ. έως 18.00 μ.μ., την Πέμπτη 9-6-2011 και ώρα 11.00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ την Παρασκευή 10-6-2011 θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Και τις τρεις ημέρες θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17) στις 11.00 π.μ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι εργαζόμενοι των πρώην Νοσοκομείων ΙΚΑ μπορούν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις καλυπτόμενοι από την ΠΟΕΔΗΝ.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.ΥΓ.Υ-ΙΚΑ μετά την κατάθεση – προσθήκη από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Σχέδιο Νόμου «Δωρεά και Μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις» , (άρθρο 66 παρ. 6), η οποία ουσιαστικά καταργεί το αντιστάθμισμα της επικινδυνότητας της εργασίας (ακτινολογική άδεια) για όσους εργάζονται στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες, αποφάσισε ομόφωνα τις παραπάνω απεργιακές κινητοποιήσεις. Εκφράζουμε την διαφωνία μας και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητάμε την απόσυρση της προσθήκης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην ιοντίζουσα ακτινοβολία (κλασική ακτινολογία – αξονικούς – μαγνήτες – RIA κλπ.) να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις» .




    Στην κορυφή