ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕΧΡΙ 1/11 ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο Α. ΜΑΡΤΙΝΗΣ


Μετά την υποβολή παραίτησης του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαρτίνη, συνεκλήθη σήμερα εκτάκτως και ώρα 11:00 π.μ. από την αναπληρώτριά του, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ. το οποίο ομοφώνως αποφάσισε τα ακόλουθα:

«Εδώ και πολλά χρόνια, τον Πρόεδρο τον ονοματίζει με την ψήφο της η Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέχρι τώρα, τον αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι. Άρα, ουσιαστικά, εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση. Εμείς εκλεγόμαστε για να βοηθήσουμε το Σωματείο. Οι Πρόεδροι μετά από τόσα χρόνια, παραιτούνται στις Γενικές Συνελεύσεις που τους εξέλεξαν και όχι υπό την πίεση των γεγονότων.

Εάν ο Πρόεδρος επιμένει στην παραίτησή του και μετά από όσα ελέχθησαν από τους εργαζόμενους δημοσία, θα πρέπει να παραιτηθούμε και όλοι εμείς, γεγονός που συνιστά ανωμαλία για τα διοικητικά του Ε.Ε.Σ.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποδεχόμαστε την παραίτηση του Προέδρου και τον καλούμε εντός δεκαημέρου να συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο για να εισηγηθεί τα απαραίτητα μέτρα για την περαιτέρω πορεία του Σωματείου μας.

Όλα τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, θεωρούμε ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πάνω απ’ όλα πρέπει να αποκτήσει δύναμη και οικονομική ευρωστία, κυρίως για την προαγωγή του Εθελοντισμού και τη μέριμνα για τον πάσχοντα συνάνθρωπο».

Κατόπιν αυτών, ο κ. Μαρτίνης για να μην υπάρξει διοικητικό κενό ανέστειλε την παραίτησή του μέχρι την προσεχή Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2011, οπότε θα συγκαλέσει το Κ.Δ.Σ του Ε.Ε.Σ, στο οποίο και θα γνωστοποιήσει τις οριστικές αποφάσεις του".


    Στην κορυφή