ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ 8/4


Το ΔΣ του ΙΣΑ όπως ανακοίνωσε σήμερα "μετά από λεπτομερή ενημέρωση που είχε από τον εκπρόσωπο των σωματείων εργαστηριακών γιατρών (ΠΟΣΙΠΥ – ΠΕΕΒΙ) με την παρούσα του εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους εργαστηριακούς ιατρούς, οι οποίοι παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου παραμένουν απλήρωτοι, όπως ανεξόφλητοι, βέβαια, είναι και οι κλινικοί συνάδελφοί τους.

Ιδιαίτερα τονίζεται το γεγονός ότι οι εργαστηριακοί ιατροί, είναι οι πρώτοι από όλους καλούνται καθημερινά, με βάση τα αυξημένα λειτουργικά έξοδα του εργαστηρίου τους, να χρηματοδοτούν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της πολιτείας που πλέον ευθέως πορεύεται σε βάρος όλων των ελευθεροεπαγγελματιών αλλά και των ίδιων των ασφαλισμένων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας.

Καλούμε τους εργαστηριακούς γιατρούς, μέλη του ΙΣΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να αναστείλουν την συνεργασία των εργαστηρίων τους με τον ΕΟΠΥΥ από την 8η Απριλίου 2012, και εντός των αμέσως επομένων ημερών, ακολουθεί και η συμμετοχή των υπολοίπων κλινικών συναδέλφων, αφού ρυθμιστούν κάποιες ουσιώδεις λεπτομέρειες (π.χ ρύθμιση της συνταγογράφησης των φαρμάκων, κ.α).

Τελικός σκοπός και στόχος μας για όλους είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων."


    Στην κορυφή