ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ ΕΒΕΑ


Την ίδρυση και λειτουργία Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ (ΕΒΕΑ Pharmaceutical Forum Team - ΕPhForT) ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υγείας κ. Α. Δημόπουλου, του προέδρου του ΕΟΦ κ. Ι. Τούντα και του γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ κ. Ι. Στουρνάρα.



Πρόεδρος του ΕPhForT ορίστηκε ο κ. Διονύσης Φιλιώτης, μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Φαρμασέρβ – Lilly. Μέλη του είναι ο κ. Β. Κάτσος, μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Φαρματέν Ελλάς ΑΕΒΕ, ο κ. Α. Μπεκυράς, μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ, ο κ. Χ. Λαμπρόπουλος, μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και οικονομολόγος - επίκουρος καθηγητής Πανεπιστήμιου Πατρών, ο κ. Α. Δημόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, ο κ. Αλ. Φούρλας, Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, ο κ. Ι. Τούντας, πρόεδρος ΕΟΦ, ο κ. Αρ. Συγγρός, πρόεδρος Δ.Σ. INVEST IN GREECE, ο κ. Ι.Στουρνάρας, γενικός διευθυντής ΙΟΒΕ.

Ο κ. Φιλιώτης, κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε το όραμα και τους στόχους του EPhForT, που είναι η ανάπτυξη της παραγωγής φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων στην Ελλάδα από ελληνικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με διεθνείς επιχειρήσεις. Πρόκειται για την τοποθέτηση και εδραίωση της Ελλάδας στον χάρτη της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας.

Στο πλαίσιο του EPhForT θα αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην διαμόρφωση συνθηκών για την επίτευξη των στόχων του, δηλαδή:

· Κινητοποίηση και δέσμευση από Κυβέρνηση

· ‘Αρση αντικινήτρων

- Διαφάνεια

- Ταχύτητα άνευ «γρηγορόσημου»

· Θεσμοθέτηση κινήτρων

- Οργάνωση

- Προβλεψιμότητα

· Βελτίωση κλίματος

· Πλήρης & Σύγχρονη Μηχανογράφηση.


Ακολούθησε χαιρετισμός του κ. Δημόπουλου, ο οποίος επικρότησε την πρωτοβουλία και εκτίμησε ότι οι στόχοι που αναφέρθηκαν είναι εφικτοί όπως και χαιρετισμός του κ. Ι. Τούντα ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας, μιας πρωτοβουλίας ανάπτυξης και υψηλών στόχων, ως σημαντικής εξαίρεσης μέσα σε ένα κλίμα συρρίκνωσης και απαισιοδοξίας που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας.
    Στην κορυφή