ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΡΑΧΑΝΑ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου για την Ασφάλεια και την Ποιότητα των Τροφίμων για το έτος 2011, ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Τραχανά με γάλα», στο οποίο ανιχνεύθηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (πρωτεΐνη λευκώματος αυγού), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση, ως όφειλε.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Τραχανάς με γάλα» με την εμπορική επωνυμία «ΡΟΔΟΠΗ» σε συσκευασίες των 500g, με ημερομηνία λήξης 8/2012, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία «Γ. ΚΑΖΑΚΟΥ» Βιοτεχνία Ζυμαρικών, 1ο χλμ Κομοτηνής - Καρυδιάς και διακινείται από την επιχείρηση «ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε.».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία διακίνησης την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την ελληνική αγορά και ήδη
βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο αυγό, και έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν , να μην το καταναλώσουν.


    Στην κορυφή