ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΜΠΡΙΚΙ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση ανοξείδωτου ατσάλινου σκεύους, προέλευσης Κίνας, στο οποίο παρατηρήθηκε μη συμμόρφωση με τις σχετικές προδιαγραφές ως προς τη διάβρωση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ανοξείδωτο ατσάλινο κατσαρολάκι (μπρίκι), με την εμπορική επωνυμία «Fest– Ανοξείδωτο μπρίκι υγραερίου No 5», με αριθμό γραμμοκώδικα (barcode number) 5202260638053 και κωδικό προϊόντος 0066072. Το προϊόν διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση «YALCO – Σωκράτης Κωνσταντίνου & Υιός Α.Ε.» (Ανδρέα Μεταξά 9, ΚΗΦΙΣΙΑ 145 64). Η συνολική ποσότητα διακίνησης στην Ελλάδα είναι περίπου 3.500 τεμάχια.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των ανωτέρω προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Φ.Ε.Τ. Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «o ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα, καθημερινά βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Οι προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς μέχρι να συνειδητοποιήσουν όλοι πως η ελληνική και κοινοτική νομοθεσία θα τηρείται αυστηρά».


    Στην κορυφή