ΑΝΑΙΤΙΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ


Με αφορμή την ανακοίνωση των φαρμακευτικών Συλλόγων της Αττικής και του Πειραιά ότι προχωρούν σε κινητοποιήσεις, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ επισήμανε σήμερα τα εξής:

«Σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ.Γεράσιμου Βουδούρη και του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.Θ.Αμπατζόγλου και του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής κ.Κ.Λουράντου.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ.Βουδούρης δήλωσε στους δύο εκπροσώπους των φαρμακοποιών ότι αύριο Τετάρτη 4 Απριλίου θα καταβληθούν 17 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε αγορές φαρμάκων από ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ ενώ τη Δευτέρα 9 Απριλίου θα καταβληθούν άλλα 48 εκατ. για παλαιές οφειλές του ΟΠΑΔ.

Ταυτόχρονα η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαβεβαίωσε ότι οι μηνιαίες αποπληρωμές για αγορές φαρμάκων θα συνεχίζουν να γίνονται κανονικά.

Επίσης τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθούν και άλλοι κλάδοι όπως οι γιατροί, οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς και άλλοι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ.

Μετά τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις για κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ.Γεράσιμος Βουδούρης δήλωσε:
«Παρά τη συνεννόηση που επετεύχθη κατά τη συνάντηση και παρά τα εντάλματα πληρωμών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία των φαρμακοποιών προχωρά αναίτια σε κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του.Εξηγήσαμε στους εκπροσώπους του κλάδου ότι τις παλαιές οφειλές τις ρυθμίζει το Υπουργείο Οικονομικών.
Η προσπάθεια να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτύχει. »


    Στην κορυφή