ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ


"Για άλλη μια μέρα, πολλές περιοχές της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης πνίγονται στο νέφος, όπως πιστοποιεί και το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (www.kepekozani.gr/).

Αλλά οι αρμόδιοι μάλλον περιμένουν τον "στρατηγό Άνεμο" για να δράσει..." Τα παραπάνω επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι και προσθέτουν:

"Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη, που έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη φέρουσα ικανότητα και τις περιβαλλοντικές αντοχές και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σωρεία κρουσμάτων αυξημένης νοσηρότητας. Δυστυχώς η εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας των σταθμών και των ορυχείων παραμένει κενό γράμμα.

Η ευρύτερη περιοχή χρειάζεται να περάσει χωρίς αναβολή στην πράσινη μεταλιγνιτική εποχή, που θα φέρει και θέσεις εργασίας σύμφωνα με την αναλυτική πρόταση* που από το 2009 έχουν επεξεργαστεί και καταθέσει οι Οικολόγοι Πράσινοι. Μια επιλογή επιτακτική, γιατί πέραν όλων των άλλων, η λανθασμένη, αναχρονιστική και επικίνδυνη ενεργειακή πολιτική την καθιστά πρωτοπόρο και στον τομέα της ανεργίας".


    Στην κορυφή