ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΥΓΙΕΙΣ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ


Οι Αμερικανοί είναι λιγότερο υγιείς από άλλους πλούσιους λαούς του δυτικού κόσμου, σύμφωνα με έκθεση. που εκπόνησαν από κοινού το Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο και το Ινστιτούτο Ιατρικής.

Σύμφωνα με την έκθεση οι Αμερικανοί πεθαίνουν νωρίτερα, πάσχουν από περισσότερες ασθένειες συγκριτικά με τους κατοίκους άλλων πλούσιων χωρών, τάση η οποία αφορά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες από τα νεογέννητα μέχρι τους ανθρώπους 75 ετών.

«Εκπλαγήκαμε από τη βαρύτητα των πορισμάτων δήλωσε ο Στίβεν Γουλφ, καθηγητής Οικογενειακής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth στο Ρίτσμοντ και πρόεδρος της επιτροπής που συνέταξε την έκθεση, η οποία εκριμένη έκθεση πραγματοποιείται πρώτη φορά και εξετάζει μία σειρά ασθενειών, τραυματισμούς και συμπεριφορές ατόμων όλων των ηλικιών στις ΗΠΑ σε σύγκριση με άλλες πλούσιες χώρες, όπως η Αυστραλία, οΚαναδάς, η Ιαπωνία και πολλές χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Στην κατάταξη των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τελευταία θέση ή κοντά στην τελευταία με βάση εννέα κριτήρια. Την βρεφική θνησιμότητα, τα ελλιποβαρή νεογέννητα, τους τραυματισμούς, τις ανθρωποκτονίες, την εγκυμοσύνη στην εφηβεία, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, τα κρούσματα του ιού HIV και του AIDS, τους θανάτους που συνδέονται με τη χρήση ναρκωτικών, την παχυσαρκία, το διαβήτη, τα καρδιακά νοσήματα, τις χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων και την ανικανότητα.

Πολλά από τα προβλήματα υγείας, διαπιστώνει η έκθεση, αφορούν σε δυσανάλογο βαθμό τα παιδιά. Οι ΗΠΑ έχουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας βρεφών μεταξύ των πλούσιων χωρών παρά το γεγονός ότι δαπανά περισσότερα χρήματα στο τομέα της υγείας από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Πηγή: ΣΚΑΪ.gr


    Στην κορυφή