ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ


Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, εγκρίθηκε η υλοποίηση του έργου «Ανακαίνιση Μονάδας Μεταμοσχεύσεων και Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Λαϊκό”», προϋπολογιζόμενης δαπάνης ενός εκατομμυρίου εννιακοσίων ενενήντα οκτώ χιλιάδων επτακοσίων πενήντα (1.998.750) Ευρώ.

Εγκρίθηκε, επίσης, από άποψη σκοπιμότητας η προμήθεια τεσσάρων (4) ασθενοφόρων αυτοκινήτων και ενός (1) ασθενοφόρου αυτοκινήτου τύπου κινητής μονάδας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, συνολικού προϋπολογισμού πεντακοσίων δέκα χιλιάδων (510.000) Ευρώ για την κάλυψη του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» και του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω έργα υλοποιούνται με αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και οι διαδικασίες υλοποίησης θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης ένταξης των πράξεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής και Μακεδονίας-Θράκης αντίστοιχα.

Παρά τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία, με τις ανωτέρω αποφάσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, για μια ακόμη φορά καταδεικνύεται η προσπάθεια ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων ανάπτυξης και πολιτικής, όπως η κοινοτική χρηματοδότηση.


    Στην κορυφή