AHΔΟΝΗΣ: ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΕΦΕΤ


Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδιος για θέματα Διατροφής και ’Αθλησης, Χρήστος Αηδόνης, σε συνέχεια ανακοινώσεων στελεχών της Ν.Δ. που αφορούν στην ικανότητα του ΕΦΕΤ και της κυβέρνησης να ανταποκριθεί επαρκώς στο έργο του ελέγχου των τροφίμων και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, δήλωσε τα εξής:

Η ελλιπής ενημέρωση, εκθέτει τη Νέα Δημοκρατία, που επενδύει στον αδικαιολόγητο πανικό και τον εκφοβισμό των πολιτών, αναφορικά με τον
ευαίσθητο τομέα των μηχανισμών προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Η σημερινή Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με συνέπεια απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αποδεικνύει έμπρακτα με πολιτικές και πρωτοβουλίες, τη βούλησή της, για την αποτελεσματική ασφάλεια των τροφίμων.

1.Προχωρούμε σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και φορείς, στην παρουσίαση ολοκληρωμένης πρότασης για το ενιαίο των ελέγχων και το ενιαίο των κυρώσεων στον τομέα της αλυσίδας των τροφίμων για αποτελεσματικότερους και αποδοτικότερους ελέγχους .
2.Προγραμματίζουμε και σχεδιάζουμε τον εκσυγχρονισμό των προληπτικών και ελεγκτικών μέσων και μηχανισμών, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών και της χώρας μας.
3. Χειριστήκαμε με αποτελεσματικότητα και επιτυχία το ζήτημα που προέκυψε με τις διοξίνες σε τρόφιμα και ζωοτροφές από τη Γερμανία.
4.Έχουμε θέσει σε ετοιμότητα όλο το μηχανισμό ελέγχου, από την πρώτη
κιόλας μέρα του πυρηνικού ατυχήματος στην Ιαπωνία, για τα εισαγόμενα τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης.
5.Ο προϋπολογισμός του ΕΦΕΤ θα εκτελεστεί κανονικά χωρίς καμία συνέπεια στο ελεγκτικό του έργο.
6.Ο ΕΦΕΤ για το 2010, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, διενήργησε συνολικά 10.166 ελέγχους εκ των οποίων οι 835 αφορούσαν επιχειρήσεις υψηλής επικινδυνότητας.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα πάνω στα θέματα της ασφάλειας των τροφίμων, εγγυώνται την ορθή λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΦΕΤ, με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της υγείας των καταναλωτών.


    Στην κορυφή