ΑΔΙΑΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ


Η κοιλιοκάκη είναι μια νόσος που ενώ αποτελεί συχνό πρόβλημα στις σύγχρονες κοινωνίες εξακολουθεί να παραμένει αδιάγνωστη σε υψηλό ποσοστό του πληθυσμού. Έτσι η επιστήμη στοχεύει συνεχώς στην ανακάλυψη νέων και αποτελεσματικότερων μεθόδων που αφορούν στη διάγνωση της. Ένα επίσης πολύ συχνό φαινόμενο, αυτό της δυσανεξίας στη λακτόζη παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις μεσογειακές χώρες.

Το πρώτο τεστ της σειράς DnaLife test αφορά στην κοιλιοκάκη και στην δυσανεξία της λακτόζης καθώς οι δύο αυτές παθήσεις εμφανίζουν αρκετά κοινά συμπτώματα μεταξύ τους. Η εξειδίκευση των αναλύσεων με βάση τον προσωπικό γονότυπο, έχει σαν στόχο τον αποκλεισμό της πιθανότητας εμφάνισης της κοιλιοκάκης. Υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια που ελέγχει το celiac disease & lactose test και που είναι άμεσα εξαρτώμενα με την εμφάνιση της νόσου όπως τα γονίδια HLA DQ2 & HLA DQ8 που σε όλους τους πάσχοντες παρουσιάζουν κακή λειτουργικότητα. Επίσης όσον αφορά στη δυσανεξία της λακτόζης ελέγχεται η λειτουργικότητα του γονιδίου LCT το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της λακτάσης.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι περιβαλλοντολογικοί παράγοντες και οι ουσίες που βρίσκονται στις τροφές επιδρούν στο ανθρώπινο γονιδίωμα αλλάζοντας την έκφραση ή τη δομή των γονιδίων με αποτέλεσμα, άνθρωποι με διαφορετικά γονίδια να αντιδρούν διαφορετικά στις τροφές και στα συστατικά τους.

Η αξία του test όσον αφορά την πρόληψη είναι πολύ μεγάλη γιατί ο καθένας μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία του οργανισμού του σε σημαντικούς τομείς της υγείας εφαρμόζοντας εύκολα ένα εντελώς προσωποποιημένο πρόγραμμα διατροφής και συνηθειών.

Το αποτέλεσμα του τεστ της Biohellenica συμπεριλαμβάνει μια πλήρη προσωπική αναφορά με οδηγίες και επισημάνσεις η εφαρμογή των οποίων αποτελεί το κλειδί για τη μακροχρόνια πρόληψη της υγείας.

    Στην κορυφή