ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ


Tην διασφάλιση της άδειας λειτουργίας του οδοντιατρείου αποκλειστικά και μονο από Οδοντιάτρους και τη διατήρηση σε ισχύ της υφιστάμενης σήμερα νομοθεσίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Α.Λοβέρδο και Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.
Στην επιστολή – παρέμβαση του ο Ο.Σ.Α. ενόψει της έκδοσης Π.Δ. σύμφωνα με το νόμο περι απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, επικαλείται την απόσυρση του Π.Δ.180 /2009 από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , με το σκεπτικό ότι στην άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος και στη σύσταση οδοντιατρικών εταιρειών επιβάλλονται περιορισμοί για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ιδίως για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Η Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και πιστεύουμε ότι η πλήρης απελευθέρωση της άσκησης οδοντιατρικών υπηρεσιών οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εμπορευματοποίηση της Οδοντιατρικής Υγείας και στην απαξίωση – περιθωριοποίηση του Οδοντιάτρου» καταλήγει η επιστολή του Ο.Σ.Α., ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας .


    Στην κορυφή