9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΣΧΙΟΥ


Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ισχίου με Πρόεδρο τον Έλληνα Ορθοπεδικό Χειρουργό και Διευθυντή της Δ’ Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΚΑΤ κ. Γεώργιο Μαχαιρά θα πραγματοποιήσει στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2010 στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας, το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς για την Επιστημονική κοινότητα της Χειρουργικής Ισχίου, το 9ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ισχίου.

Με ομιλητές από την Ιαπωνία, την Αργεντινή, τις Η.Π.Α. αλλά και από όλες τις χώρες της Ευρώπης, το Συνέδριο θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων. Τα θέματα που θα συζητηθούν και θα αναλυθούν καθ’ όλη τη διάρκειά του, αναμένονται να είναι ιδιαίτερης σημασίας, τονίζοντας τις σύγχρονες ορθοπεδικές χειρουργικές τεχνικές, τις εξελίξεις που σημειώνει ο κλάδος και φυσικά τις μελλοντικές, πολλά υποσχόμενες, προοπτικές ανάπτυξης που έχει.

Τα σημαντικότερα θέματα του Συνεδρίου είναι:
  • Η ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική
  • Η αναίμακτη χειρουργική του ισχίου
  • Οι σύγχρονες αρθροσκοπικές επεμβάσεις στο ισχίο
  • Η σχέση της βιομηχανίας με την ποιότητα των παρεχόμενων υλικών, την εκπαίδευση των ορθοπεδικών και την σχέση που καταλήγει να έχει το κόστος με το αποτέλεσμα

Το επιστημονικό ενδιαφέρον είναι δεδομένο και αυτό καθίσταται σαφές από το περιεχόμενο του προγράμματος και το επίπεδο των ομιλητών, όμως δεν θα είναι αυτό που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του Συνεδρίου καθώς θα συζητηθούν και οικονομικού χαρακτήρα ζητήματα. Έχοντας πάντα στο νου ότι η ιατρική είναι απολύτως συνυφασμένη με το ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ισχίου εν τω μέσω της πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έχει προγραμματίσει Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Τη θέση της ορθοπεδικής εν τω μέσω της οικονομικής κρίσεως».
Οι διάσημοι ομιλητές της Στρογγυλής Τράπεζας μεταξύ των οποίων ο M. Szendroi, Πρόεδρος της EFORT (European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology), και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EUCOMED K J. Willkinson, θα αναφερθούν εκτενώς στο επίκαιρο θέμα της σχέσης των παρεχομένων υπηρεσιών νοσηλείας και του κόστους των σύγχρονων υλικών καθώς και στη θέση της βιομηχανίας στην εκπαίδευση των ορθοπεδικών στις νέες τεχνολογίες.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει τη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 08:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως το απόγευμα του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου 2010.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο ξενοδοχείο Hilton όπου διεξάγεται το συνέδριο.


    Στην κορυφή