75 ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ "Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ"


Τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ, που διαμένουν στον ξενώνα του Συλλόγου Γονέων Παδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, υποδέχθηκαν με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και απαγγελία ποιημάτων, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννη Σπανουδάκη και τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας: Σωτήρη Νίνη, Στέφανο Καπίνο, Κώστα Μήτρογλου, Μιχάλη Σηφάκη, Γιάννη Φετφατζίδη, Γιάννη Μανιάτη, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της Εθνικής Τάκη Φύσσα και τον βοηθό προπονητή Λεωνίδα Βόκολο.

Τα ίδια τα παιδιά απηύθυναν την πρόσκληση, προκειμένου να εκφράσουν από τη μια τις ευχαριστίες τους για το υπερσύγχρονο Γραμμικό Επιταχυντή που έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο “Παν. & Αγλαΐα Κυριακού” με δαπάνες της ΟΠΑΠ Α.Ε., απ' την άλλη για τη χαρά που τους δίνει η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου όταν την παρακολουθούν να αγωνίζεται.
Οι επισκέπτες δεν πήγαν με άδεια χέρια: μπάλες και φανέλες με τις υπογραφές των παικτών και φυσικά παιχνίδια ήταν τα δώρα που τους προσφέρθηκαν λόγω των ημερών, ενώ έβγαλαν μαζί τους φωτογραφίες και υπέγραψαν αυτόγραφα.

Για την άλλη, τη μεγάλη προσφορά – όπως χαρακτηριστικά την αποκάλεσαν – μίλησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της ΦΛΟΓΑΣ Μαρία Τρυφωνίδου, η οποία θύμισε ότι μετά από άκαρπες προσπάθειες επτά χρόνων, ήταν η ΟΠΑΠ Α.Ε. που έσπευσε να αγοράσει και να εγκαταστήσει τον Γραμμικό Επιταχυνσιογράφο στο νοσοκομείο Παίδων και όλο τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε, πλέον, τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες να έχουν την πιο σύγχρονη θεραπεία σε ένα πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα.

Εβδομήντα πέντε παιδιά έχουν τύχει ως τώρα θεραπείας – σε λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας του Κέντρου – ανέφερε η Συντονίστρια Διευθύντρια του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Γ.Ν.Π.Α. Παναγιώτης και Αγλαϊα Κυριακού, Μαρία Συνοδινού. Σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα αποδεικνύονται θεαματικά, τόνισε, και ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Α.Ε. γιατί έδωσε σε εκείνη και την ομάδα γιατρών και νοσηλευτών τα “όπλα” για να μάχονται κατά της ασθένειας που δυστυχώς πλήττει όλο και περισσότερα παιδιά και νέους.

Να σημειωθεί ότι περίπου τα μισά από τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο θα πρέπει να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, λόγω, όμως, της μικρής τους ηλικίας υπάρχει κίνδυνος να παρουσιάσουν σοβαρές παρενέργειες. Κατόπιν τούτου, η ακτινοθεραπεία των παιδιών πρέπει να γίνεται με μηχανήματα σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας, ώστε η ακτινοβολία να κατευθύνεται μόνο στην περιοχή της νεοπλασίας.

Τη δυνατότητα της ασφαλέστερης δυνατής θεραπείας, έχει εξασφαλίσει το «Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα Παιδιών και Εφήβων» του Γ.Ν.Π.Α «Παν. & Αγλαΐα Κυριακού».
“Στην ΟΠΑΠ Α.Ε. εργαζόμενοι και διοίκηση είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό το έργο. Είμαστε διπλά υπερήφανοι γιατί συνεργαστήκαμε με την ομάδα των γιατρών του Κέντρου Ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου Παίδων 'Παν. & Αγλαΐα Κυριακού' η οποία επιτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό έργο” τόνισε ο κ. Σπανουδάκης, ο οποίος υποσχέθηκε η ΟΠΑΠ Α.Ε. να σταθεί και στο μέλλον στο πλευρό των γιατρών και του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ.
Υπενθύμισε ότι αυτή την περίοδο η ΟΠΑΠ Α.Ε. βρίσκεται στη φάση της προμήθειας ενός αντίστοιχου Γραμμικού Επιταχυντή, ο οποίος θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, κατάλληλου για παιδιά και για μεγάλους.
























ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΠΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

    Στην κορυφή