48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ 29-30/3


Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ προκηρύσσει 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των γιατρών για τα εξής:

-Την υπαναχώρηση της διοίκησης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών με σύμβαση έργου που τα τελευταία χρόνια υπηρέτησαν στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
-Τις πρακτικές καταστρατήγησης της νομιμότητας της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, μέσα από εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης ΙΚΑ ΕΤΑΜ με επακόλουθα, απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή Υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
-Την επερχόμενη διάλυση της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ (κλείσιμο υποκαταστημάτων Υγείας, ανεργία πολλών γιατρών) και την επερχόμενη ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ με ισοπεδωτικές διατάξεις για γιατρούς - παροχές περίθαλψης και χωρίς ουσιαστικό διάλογο με τους ιατρικούς και κοινωνικούς φορείς.

Η Ομοσπονδία ζητά:

1. Ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών με σύμβαση έργου (700-800 περίπου), που υπηρέτησαν στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ τα τελευταία χρόνια και πρόσληψη και άλλων γιατρών για κάλυψη των μεγάλων αναγκών της περίθαλψης, μέχρι του αριθμού των 1.400, σύμφωνα και με την απόφαση του ΔΣ του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
2. Μετατροπή όλων των συμβάσεων έργου σε αορίστου χρόνου, μέσα από την σύσταση 1.600 θέσεων αορίστου χρόνου γιατρών – οδοντιάτρων ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
3. Ολοκλήρωση της διαδικασίας μονιμοποίησης των 1.860 γιατρών - οδοντιάτρων και επέκταση της διαδικασίας μέχρι τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου γιατρών.
4. Κατοχύρωση των εργασιακών – ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των συμβασιούχων γιατρών αορίστου χρόνου.
5. Υλοποίηση του Επιστημονικού Βαθμολογίου (παρά τις διαβεβαιώσεις καθυστερεί αδικαιολόγητα).
6. Έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για σύστημα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης που δεν θα υποβαθμίζει τις παροχές υγείας και την εργασία των γιατρών.


    Στην κορυφή