3% ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΨΩΡΙΑΣΗ


Η ψωρίαση είναι ένα χρόνιο, ανοσοεξαρτώμενο νόσημα, το οποίο προκύπτει από την υπερβολική παραγωγή δερματικών κυττάρων με αποτέλεσμα τη συσσώρευσή τους στην επιφάνεια του δέρματος, προκαλώντας κόκκινες, φολιδωτές βλάβες. «Εκτιμάται ότι περίπου 7,5 εκατ. Αμερικανοί και περίπου το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχουν από ψωρίαση, εκ των οποίων το ένα τέταρτο πάσχουν από μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση.

Η ουσία Ουστεκινουμάμπη απέσπασε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Prix Galien ΗΠΑ 2011 στην κατηγορία Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν. Το βραβείο Prix Galien ΗΠΑ αναγνωρίζει τις εξαιρετικές προσπάθειες οι οποίες καταβάλλονται στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης της βιοφαρμακευτικής και ιατρικής τεχνολογίας, επιβραβεύοντας τις βιοϊατρικές προόδους που στοχεύουν τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και στη δημόσια υγεία, κατά την προηγούμενη δεκαετία.

Εγκεκριμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Σεπτέμβριο του 2009, για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής κατά πλάκας ψωρίασης σε ενήλικες, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για φωτοθεραπεία ή συστηματική θεραπεία, η Ουστεκινουμάμπη είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα, το οποίο στοχεύει επιλεκτικά δύο κυτοκίνες, την ιντερλευκίνη-12 (IL-12) και την ιντερλευκίνη-23 (IL-23), φυσικές πρωτεΐνες οι οποίες πιστεύεται ότι διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην εμφάνιση ψωρίασης.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι η Ουστεκινουμάμπη αναγνωρίστηκε από την Επιτροπή Prix Galien ως Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν», ανέφερε ο Jay P. Siegel, M.D., Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Βιοτεχνολογίας, Παγκόσμιες Ρυθμιστικές Υποθέσεις, Johnson & Johnson Pharmaceutical Research & Development, L.L.C. (J&JPRD), μία από τις φαρμακευτικές εταιρείες Janssen. «Αυτό το επίτευγμα είναι αντιπροσωπευτικό της προσπάθειας, της αφοσίωσης και της δέσμευσης μιας διεθνούς ομάδας επιστημόνων, η οποία εργάζεται επάνω στην ανακάλυψη, την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή».

«Ο μοναδικός μηχανισμός δράσης της Ουστεκινουμάμπης και το εκτενές κλινικό πρόγραμμα που διεξήχθη σχετικά στην ψωρίαση, στηρίζουν τη συνεχή δέσμευσή μας για καινοτομία και ανάπτυξη πρόσθετων θεραπευτικών επιλογών στην ανοσολογία», πρόσθεσε η Susan Dillon, Ph.D., Επικεφαλής Παγκόσμιου Θεραπευτικού Τομέα, Ανοσολογία, J&JPRD.

Το βραβείο Prix Galien αναγνωρίζει τις τεχνικές, επιστημονικές και κλινικές ερευνητικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων και συσκευών και θεωρείται η μεγαλύτερη επιβράβευση του κλάδους της βιορφμακολογίας. Το Prix Galien θεσπίστηκε το 1970 από το Γάλλο φαρμακοποιό Roland Mehl και εγκαινιάστηκε στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 2007. Η επιτροπή των αμερικανικών βραβείων Prix Galien απαρτίζεται από έντεκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που έχουν βραβευτεί με το βραβείο Νόμπελ, ιδρυτών μεγάλων εταιρειών βιοτεχνολογίας και εκδοτών περιοδικών βιοτεχνολογίας παγκοσμίου φήμης.

«Η Ουστεκινουμάμπη αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας μας απέναντι στους ασθενείς, φέρνοντας καινοτόμες λύσεις στην αγορά για τη
θεραπεία ανοσοεξαρτώμενων νοσημάτων, όπως η ψωρίαση
», δήλωσε ο Robert Bazemore, Πρόεδρος, Janssen Biotech, Inc. «Μας τιμά το γεγονός ότι αναγνωριστήκαμε για τη σημαντική συνεισφορά της Ουστεκινουμάμπης στη βιοφαρμακευτική κοινότητα και κυρίως σε ασθενείς των ΗΠΑ που έχουν επωφεληθεί από αυτό το βιολογικό φάρμακο».

Σχετικά με την Ουστεκινουμάμπη

Η Ουστεκινουμάμπη είναι ένας ανταγωνιστής της ανθρώπινης ιντερλευκίνης IL-12 και IL-23 και έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής κατά πλάκας ψωρίασης σε ενήλικες ασθενείς (18 ετών και άνω), οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν ή παρουσιάζουν αντενδείξεις, ή έχουν δυσανεξία σε άλλες συστηματικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένου της κυκλοσπιρίνης, της μεθοτρεξάτης και της φωτοθεραπείας PUVA. Οι IL-12 και IL-23 είναι φυσικές πρωτεΐνες που πιστεύεται ότι διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ψωρίαση.


    Στην κορυφή