24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Σε τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι Οδοντίατροι της Αττικής διαμαρτυρόμενοι για την παράδοση άνευ όρων της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα στο όνομα της δήθεν «απελευθέρωσης» των επαγγελμάτων.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής καλεί όλους τους οδοντιάτρους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 2 Μαρτίου, σύμφωνα με την απόφαση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Οι οδοντίατροι καταγγέλλουν ότι στο όνομα της οικονομικής ελευθερίας, η υγεία παραδίδεται στα κεφαλαιουχικά συμφέροντα, τα οδοντιατρεία μεταβάλλονται σε super markets, οι οδοντίατροι χάνουν την επιστημονική και επαγγελματική τους ανεξαρτησία. Το αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να μένει εντελώς απροστάτευτος αφού, από δω και πέρα, ο οποιοσδήποτε κατά κυριολεξία, μπορεί να λειτουργήσει οδοντιατρείο.

Η Ε.Ο.Ο. και ο Ο.Σ.Α. ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο, από την πρώτη ημέρα ισχύος του Ν. 3919/11 (2.3.2011), ζήτησαν από τους συναρμόδιους Υπουργούς την εξαίρεση του οδοντιατρικού λειτουργήματος από ένα τόσο αόριστο και επικίνδυνο νομικό πλαίσιο. Παράλληλα οι οδοντίατροι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την ίδια ώρα η Πολιτεία αδιαφορεί για την Οδοντιατρική στο νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ. Χαρακτηριστικό είναι ότι παραμένει ασαφές παρά την σχετική Υπουργική Απόφαση εάν οι οδοντίατροι θα μπορούν να συνταγογραφούν γιατί το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν δέχεται την εγγραφή τους ακόμη!

Από την άλλη πλευρά θεωρεί ότι οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων θα καλύπτονται μέσα από τις υπάρχουσες δομές, δηλαδή από τους γιατρούς του ΙΚΑ, οι οποίοι όμως αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον όγκο των ασφαλισμένων.



    Στην κορυφή