24ΩΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 30/3


Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) εκφράζει την αντίθεσή της "στην αδιέξοδη πολιτική συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και στην οριζόντια περιστολή των δαπανών για την Υγεία, ως αποτέλεσμα των δεσμεύσεων που πρόθυμα ανέλαβε η σημερινή Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέναντι σε ξένα κέντρα.

Η αναποτελεσματική πολιτική διαχείριση του ΕΣΥ μέχρι σήμερα από το ¨λογιστή¨ Υπουργό κ. Λοβέρδο -όπως καταγράφεται από την κάκιστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε μια χρονική συγκυρία που η προσέλευση στο ΕΣΥ παρουσιάζει αύξηση, από την αδυναμία ελέγχου του συστήματος των προμηθειών και του φαρμάκου, από την έλλειψη μηχανοργάνωσης και διπλογραφικού συστήματος στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, - δημιουργεί μάλλον αρνητικό ισοζύγιο για τους Πολίτες.

Ο αποκλεισμός του Νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας από τη συμμετοχή του στο Δημόσιο διάλογο και στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον του ΕΣΥ που πραγματοποιείται πίσω από κλειστές πόρτες, από τις επιτροπές των δήθεν ¨σοφών¨, τις στρατιές των μυστικοσυμβούλων και των λοιπών ¨προθύμων¨, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας πως το μέλλον αυτό προδιαγράφεται δυσοίωνο…
Η ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. ευθυγραμμιζόμενη με την ΟΕΝΓΕ, τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 30/03/2011 και συμμετέχει στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30μμ από τα Προπύλαια στην πλατεία Συντάγματος".

Αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι:
  • Ελεύθερη πρόσβαση για όλους, σε ένα Δημόσιο, δωρεάν ΕΣΥ
  • Άμεσες προσλήψεις Νοσηλευτικού προσωπικού, για ασφαλείς αναλογίες Νοσηλευτών/Ασθενών
  • Ούτε μια νοσηλευτική κλίνη λιγότερη στο ΕΣΥ
  • Ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια
  • Άμεση ένταξη του Κλάδου στα ΒΑΕ

    Στην κορυφή