15 ΣΑΚΟΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο η δράση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» που πραγματοποιείται 6 μήνες τώρα σε συνεργασία με το ΣΚΑΙ.

Στον πέμπτο σταθμό της Ιερας Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στον Ιερό Ναό του Αγ Διονυσιου Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι, συγκεντρώθηκαν 15 σάκοι με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, καθώς επίσης στρώματα και ορθοπαιδικά είδη για τους ανασφάλιστους ασθενείς που επισκέπτονται το Ιατρείο.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποτελεί την πρότυπη δομή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Αττική που άνοιξε το δρόμο σε όλη την Ελλάδα για τη στήριξη τι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων ασθενών.

Οι 15 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.

Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Προϊστάμενος του Ναού Πατερ Παναγιώτης, ο Πάτερ Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης, ο δημοσιγράφος του ΣΚΑΙ κος Παπαχρήστου και πλήθος εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

«Ο κόσμος ανταποκρίνεται αδιάκοπα και αστείρευτα. Η κάθε σακούλα με φάρμακα που καταθέτουν είναι κατάθεση ψυχής - είναι κατάθεση ζωής, ή κατάθεση μιας ζωής που χάθηκε για να σωθεί μία άλλη. Μέσα στη βροχή, δεκάδες πολίτες πρσέφεραν φάρμακα και υλικό για τις ανάγκες των συνανθρώπων τους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς που συμμετείχαν σήμερα σε αυτό το κοινωνικό έργο και αποτέλεσαν έναν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης

«Είναι η 5η ενορία στο πρόγραμμα των Ιερών Ναών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στην πανστρατιά αλληλεγγύης για τον πλησίον- ανασφάλιστο συμπολίτη μας - που θα ωφεληθεί απο την προσφορά αυτή. Είναι πρωτοφανής η ανταπόκριση του κόσμου και αυτο μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με γνώμονα την ανακούφιση των φτωχών και άρρωστων συνανθρώπων μας. Επιτακτική ανάγκη προβάλλει να στηρίξουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην υγεία τους», δήλωσε από το Κόσοβο ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας

Επόμενος σταθμός το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου Αχαρνών.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν: 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους 2)Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει 3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.


    Στην κορυφή