ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ : ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Μετά από δημοσιεύματα και αναφορές τοπικών και άλλων ΜΜΕ, σχετικά με το κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι "Στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής προέκυψε για τον μήνα Μάιο, κενό για μερικές ημέρες, το οποίο οφείλεται στην απουσία ειδικού ιατρού με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Για να καλυφθεί το κενό η διοίκηση του Νοσοκομείου, η 3η Υ.Πε. Μακεδονίας και το Υπουργείο Υγείας προώθησαν έγκαιρα την πρόσληψη επικουρικού ιατρού, η οποία όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω αναστολής των προσλήψεων που ισχύει κατά την προεκλογική περίοδο.


Για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, με αποφάσεις της 3ης Υ.Πε. Μακεδονίας και της κοινής διοίκησης των Νοσοκομείων Κοζάνης – Πτολεμαΐδας μετακινήθηκαν ειδικοί ιατροί από όμορες υγειονομικές μονάδες και το πρόγραμμα εφημεριών θα εκτελεστεί κανονικά. Για τον ίδιο σκοπό και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Κοζάνης, εξασφαλίστηκε η συνεργασία ιατρών παθολόγων, αξιοποιώντας το Ν.4058/2012 και την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.


Το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά με την πρόσληψη του επικουρικού ιατρού, με την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μετά τις εκλογές."


    Στην κορυφή